Här är en länk till destination Vemdalens fiskeguide där Hedeområdets fiskevatten finns med
(utom Särvsjön).
https://issuu.com/vemdalen/docs/fishing_guide-vemdalen-2014

Hede 
                                              www.fiskeihede.se

Härolden, Fillingen och Skärsjön är tre sjöar med erkänt bra rödingfiske. Kända fiskare från Hede med många års erfarenhet, rekommenderar rödingblänket Singel (koppar) när man isfiskar på Härolden eller Fillingen. Där kikmetar man helst på 1,5 m djup och agnar med 2-3 vita maggots, men använder ingen upphängare då risken att fastna i iskanten är för stor om man får på en stor röding. På somrarna ror man gärna med långdrag. Fångstlyckan kan variera, men Skärsjön lämnar man aldrig utan fisk, sägs det. I Hede finns ädelfisk i ett trettiotal vatten, många med båtuthyrning. Är du en flugfiskare, är det ett måste att prova harrfiske i Ljusnan, nerströms Hede. För övrigt är de många mindre åarna mycket populära för bäckmete.


Hedeviken                                    www.hedeviken.se

Vi rekommenderar Rörsjön och Tumsjön, med fina bestånd av röding och även fin abborre. Rörsjön är mycket lättillgänglig med väg ända fram till sjön, och som även hålls plogad vintertid. Rödingar på 2 kg är inte ovanliga så ett tips är att ha bra utrustning då många fiskare har mist både spinnare, krok och blänke då storrödingen har varit framme. Färger som går bra en vinterdag på Rörsjön är koppar med rött på, som t.ex. Isfloa, tipsar erfarna fiskeguider från Hedeviken. På sommaren rekommenderas trolling i Vikarsjön.

Långå                                              www.langafisket.se

Långåfisket har 47 fiskevatten, där Grundsjön är det bästa tipset för röding. Sjön är ca 20 km² till ytan och har bilväg ända fram. Den unika och omtalade Grundsjörödingen är en raritet. Flera åtgärder säkrar dess framtid långsiktigt. Av de 45 km strömmande öring- och harrvattnen för flugfiske, är Mittån och Ljusnan i Långå ett eldorado. Strömmar och strömnackar avlöser varandra. Kvalitén i det fisket bevaras, utvecklas och säkras genom fiskefrämjande åtgärder, biotopvård och service.


Råndalen                                       www.randalen.se

I Leveråstjärn, strax norr om byn Råndalen, sker utsättning av fisk vid behov. Det är många glada fiskare som lämnat tjärnen med storfisk i ryggsäcken. Väster om byn ligger Hammarsjötjärn med ett gott bestånd av självföryngrad röding. Råndalingarnas bästa tips för vintern är blänket ”Spätta”, agna med röd maggot och fiska 20 cm från botten. Sommartid är mask och kula en given fiskemetod för en säker fångst i någon av tjärnarna.Särvsjön                                         www.sarvsjon.se

Två fina fiskrika sjöar, Övre och Nedre Särvsjön. Övre Särvsjön har fina bestånd av röding, öring och abborre, och du kommer enkelt dit med bil, skoter eller på skidor. Nedre Särvsjön ligger också vid bilväg, så den som saknar skoter eller skidor har här en lättåtkomlig sjö. I Nedre Särvsjön finns öring, harr, sik, abborre och gädda. En krydda för den naturintresserade vinterfiskaren är att en örn ibland kommer och spanar om det finns något ätbart fiskrens kvarlämnad på isen.


Ransundet                                    www.ransundet.se

Ransundet har 12 isfiskevatten inom sitt fiskevårdsområde vilka alla ligger naturskönt. Röding och öring finns i samtliga vatten. Mest lättillgänglig är Ransundssjön. En av de djupaste sjöarna i området är Spjuttjärn, vilken också håller ett stort bestånd av röding. Gällrödtjärn är en av sjöarna där det fångas mest röding under vintern och betet är ofta Röd Mormyska, säger Kalle Persson, lantbrukare och fiskefantast från Ransundet.

Hede Turistbyrå 

Hösttider
Vardagar: 09:00 - 17:00

Ljusnevägen 4
840 93 Hede

0684-500 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
www.hedeturistbyra.se