Flygbild över Hede centrum


Har fått låna detta vykort av Daniel Larsson över Hede centrum. Tyvärr hittar jag inget årtal men vi tror på 1957/58. Det är skickat till Herr & fru Knut Frid i Norrköping från Tora & Kalle. 20 öre kostade frimärket.

Festen som regnade bort


Kanske inte många som kommer ihåg att Tommy Körberg uppträdde på Hede Hembygdsgård. Detta samma helg som Östen med Resten fanns på plats och allt borde varit en succé. Musikaliskt var nästan onödigt bra. MEN, det urusla vädret under denna sommar sabbade allt och det var tyvärr inte många som vågade sig ut i blötan.

- Hela arrangemanget regnade ju bort, trots Körberg, Östen med resten, Ewert, m fl. berättar Peder Persson.
Arrangörerna med Peder i spetsen fick låna piano av kyrkan som fraktade dit och de lejde in en pianostämmare på morgonen samma dag.
-Och Ja, Körberg var helt suverän, och en trevlig person! Så jäkla synd på vädret så inte fler kom å fick uppleva denna världssångare på hembygdsscenen, säger Peder.
-Arrangemanget gick ju i förlust såklart, så nån vecka efter gjorde vi en "Stödgala för musikfestivalen på samma scen med endast oss bymusiker, det blev däremot en publiksuccé och skulderna kunde betalas.

Det här var 1992, samma år som Tommy Körberg gjorde ett kort men lyckat gästspel tillsammans med Celine Dion. Om du mot förmodan missat det kolla in https://www.oppetarkiv.se/video/6540208/celine-dion-och-tommy-korberg-1992

Hedevikens skola 1952


Hedevikens skola 1952, troligen klass 4-5 och 6.

Övre raden fr.v: Edvard Danielsson (Lärare), Rut Larsson, Rut Persson, Inger Jönsson, Lisbet Henriksson, Saida Asp, Lea Torkeli, Gunnel Solsten, Mariann Jonsson, Gärd Brink, Barbro Westlund.
Mittenraden fr.v: Sixten Östling, Hasse Eriksson, Ingvar Persson, Bengt Taflin, Willy Sundgren, Göran Eriksson, Göte Westlund.
Främre raden fr.v: Kurt Henningsson, Lennart Jonsson, Alf Östberg, Nils-Gustav Persson, Sune Halvarsson, Bertil Westlund, Alvar Eriksson.

Hede Centralskola

Längst ner från vänster: Leif Sundin, Alf Östberg, Åke Pettersson, Gunnar Vermelin, Härje Myhr, Ulf Persson och Ove Olsson.

Arne Mattsson, Kurt Henningsson, Per-Göte Ahlnäs, Rolf Hansson, Alvar Eriksson och Ragnar Lövnord.

Sune Svensson (stående), Inger Sivertsson, Laila Andersson, Eivor Andersson, Inger Härjegård, Gun Amundsson, Birgitta Bergström, Karin Dahlin och Stig Flod.

Ulla-Britt Sverin, Maritta Halvarsson, Ingegärd Klang och Gerd Myhr.

Karin Monika Modin, Irma Olsson, Maj Eriksson, Alice Åslund, Gerd Birgit Berglund och Gerd Brink.

Detta är klass 7 1954-55 på Hede nya skola (Centralskolan, nu Sonfjällsskolan). Läraren är Elsa Lauré. Eleverna kom från skolorna i Hede, Långå, Hedeviken samt Råndalen hälsar Sune Svensson.

Halvfari 1977


Det var en grävare som kört fast i leran i kanalen och de lämnade den över helgen. Sen provade de med bandtraktorer - grävare- tungbärgare och de grävde runt den men den sjönk bara mer så de slutade med att den försvann. De tog av nån del av armen och om de var hytten men resten försvann och den ligger några hundra meter nedanför dammen där kraftledningen går över. Själv låg jag i lumpen så jag var där och kikade lite grann men mina bröder körde dumper där i Halvfari.