Nyheter

Vinnare av #hedebyfest2017


Vinnaren i tävlingen "vad är Hede Byfest för Dej?" där man skulle använda #hedebyfest2017 är korad!

1a pris: Sara Karlin! En härlig bild på ett populärt återkommande event under Hede Byfest: Picknicken! En plats för umgänge, gemenskap, återseende och där alla kan vara med.

2a pris: Elise Sangolt Hedälv. Bild från samma plats. Ett av de populäraste motiven var picknicken. Det speglar att det är det som de flesta tänker på när man frågar vad #hedebyfest2017 betyder för dem: gemenskap, återseende och umgänge.

3dje pris får Joel Backman. Motorstadion i Halvfari under en av folkracedagarna! Även dettta ett populärt återkommande event som lockar folk från när och fjärran till en folkfest på banan i dagarna 2.

Grattis!

Bilbingo på Parken


Söndagskvällen den 30 juli var det finalen på Hedes byfest. Det sista som sker är Hede Folkparks bilbingo där rekordet slogs med 127 bilar som trängdes inne på området. Vi hade tur med vädret och hade sol hela kvällen. Detta var tolfte året i rad som parken ordnat med bilbingo. Förutom bingospelet så drar chokladhjulet många och vissa kommer bara för att spela under pausen. Många var storvinsterna som delades ut ....

Det är så roligt att se ung som gammal, killar och tjejer, sitta i bilarna med sina bingoblock. Extra glad blev Ullis Salomonsson, Funäsdalen som vann storpotten - 10 000 kronor. Hon hälsar att pengarna går troligtvis till en resa. Känner jag Ullis rätt så drar hon nog till Cypern för för femhundraelfte gången ... 

Tack till Däckab och Hede Turistbyrå som sponsrade till lotteriets 3 matkorgar. Extra tack till alla som ställer upp och jobbar. Med bra "personal" går allt som en dans. Välkomna nästa år!

Picknick i sol ...


En av höjdpunkterna på byfestveckan är ju picknicken på Hembygdsgården och i år var solen med oss hela kvällen. Fullt på gräsmattan med hungriga människor med fulla korgar av god mat. Bra underhållning med Mikael Åslund och hans goa gubbar. Två gästinhopp av Johan Eriksson på trummor och Felicia Halvarsson Grinde som sjöng. 

Byfest marknad


På Hede Hembygdsgård var det marknad och den Byfestveckan är alltid den bästa. Många knallar och besökare gör det roligt att gå dit. Många är dem så intar sin lunch där då det finns så mycket att välja på. De som valde kolbullar fick dem stekta av oscar hammar och Sean Svegare.

3-rätters på Hede FolkparkPå torsdagskvällen den 27 juli så kunde man äta en härlig sommarmeny på Hede Folkpark. Vad sägs om bl.a. rökt ristat lammhjärta/lammbog m. äggröra, tomatsallad, entrecotespett m. varmsallad och dijondressing och mandel- och chokladmoussetårta m. hallonsås som jag åt. I köket stod som vanligt de bästa hobbykockarna Ann-Katrin Kvarnström och Göran Mattsson med god hjälp av duktiga servitriser.

Fullt hus med runt 140 matgäster med 2 sittnigar eftersom efterfrågan har blivit så stor. Lite stressigt blir det ju förstås, för Parkens kök är inte utrustad för att servera så mycket mat på så kort tid och ingen diskmaskin finns det. Men kockarna hoppas att gästerna är nöjda och hälsar att de laddar redan för nästa år. 

Samtidigt var det även Hjulbingo som har haft ett litet uppehåll. Man ska ta sig runt på hjul i Hede och spela bingo. Efterson vädret inte var det bästa så var det många i bil ...

Vinnarna från Hjulbingon är:
Ola Åhs
Sigrid Engström (x2)
Jeanette Nordqvist
Lennart Fyhr
Roberth Sundin (x2)
Linda Leek
Lovi Schwartz
Revelj (?)
Elvira Revelj
Theo Sundin
Daniel Bäck
Nina Blomkvist
      Vi träffas väl på Byfesten 2017 ...