Daniel Larsson

Daniel Larsson är född 1971 och gick fordon/transport i Sveg/Krokom på gymnasiet. 1989 fick han anställning på Sonfjällstugan i Hede. Lumpen gjorde Daniel på A4 i Östersund år 90-91. Efter 1994 då det varslades på Sonfjällstugan blev det lite av varje som tex taxikörning, skogsarbete och maskinkörning på torvtäkterna. Han prövade också lyckan en sväng 1995 i Stockholm som taxichaufför. En bra och rolig erfarenhet enligt honom själv. 

I februari 1998 tog Daniel sitt pick och pack och drog till Trollhättan där han fått anställning hos Saab-Scania som truckförare. Där stannade han t.o.m 2004 då han sa upp sig därifrån och började inom torvbranschen igen men denna gång i södra Dalsland och senare även också med en anställning på SKF (Svenska kullagerfabriken) i Göteborg. Sen 2007 kör Daniel mestadels dumper på olika anläggningsarbeten (vägbyggen m.m) och han har jobbat i hela södra Sverige från Trelleborg till Hallstahammar inkl även några infrastrukturprojekt i Norge som bla byggande av nya sträckningar av E18/E6. 

2012 träffade han Anna Lindström på nätet och flyttade 2013 från Trollhättan för att bli sambo med henne i Västerås. Daniels stora intresse är musik och då mestadels heavy- metal. Han samlar på vinylskivor och går gärna på konserter. Han är en riktig livsnjutare som gärna går ut och äter en god middag, ser sig om i världen och umgås med vänner. 

Jag har ända sedan jag flyttade varit mycket hemma på helger/ledigheter säger Daniel då han övertog en stuga belägen mellan mellan Lunnäset och Ryn 2001. 2014 köpte dom sig en modernare stuga vid Särvfjället och dit försöker han åka minst två gånger i månaden. 2017 befann han sig där i 94 dagar säger han. Det blir många mil i bilen (med ett skratt) På vintern är det skoteråkning som gäller & Nysäteruggen är ett perfekt utgångsläge att ge sig iväg från säger han med en riktigt säker snötillgång.

Maj-Lis Backman


Jag 
flyttade från Hede 1993, då jag redan hade bott i Östersund från och till sen 91-92. Anledningen till min flytt var att i Östersund hade jag andra möjligheter till ett större utbud av allting. Enklare att resa, gå på teater, bio och språkkurser (folkuniversitetet) mm. 1991 gick jag usk-utbildningen i Funäsdalen, där bodde jag då hos en morbror efter att jag varit tjänstledig från omsorgen i Hede.

Jag arbetade som uska på Björkbacka tills min yngsta dotter Ida föddes i dec-92. Sen lite barnledighet och hösten -93 började jag på Sociala omsorgsprogrammet -Mitthögskolan/universitetet. Läste något år men fick problem med ryggen så jag gjorde en del uppehåll i studierna. Jag fortsatte sedan utbildningen i perioder under åren framöver eftersom kurserna kom tillbaka lite olika tider på universitetet. (Jag har alltid varit intresserad av att läsa och studera, men eftersom jag fick mina äldsta barn så tidigt i livet blev det inte av då.) 

Jag är fortfarande kvar i Östersund, men jag har flyttat in till centrum (3 år sen) efter 22 år i Torvalla Nu är jag panchis och gör vad jag vill med min tid. Har nyss gått en ny uppföljning vid Kriminalvården då jag tar på mig några fall vid Frivården som lekmannaövervakning av dömda till just Frivård. Jag har tre barn och 3 barnbarn Tomas bor här i Östersund, Therese bor i Trondheim och Ida har varit i Uppsala, men hon är på väg mot Göteborg nu.

Öyvind Grindal


1975 gick jag två år på gymnasiet i Östersund och efter det på högskolan i Sundsvall och blev verktygsmakare. Gjorde militärtjänst i Boden och flyttade till Stockholm 1980 där jag jobbade som skyddsvakt. Sen gjorde  jag FN-tjänst 81-82 och 1986 utbildade jag mig till lokförare. Jobbade sen vid SJ fram till 1998. Bodde i Jämtland 98-99, men sen flyttade jag tillbaka till Stockholm och fick jobb som kock i Fruängen och har jobbat där sedan dess fast nu är jag köksmästare. Jag är gift och har 2 barn. Dottern som är 27 år och jobbar som socionom. Sonen som är 25 år jobbar på resursteamet. Mina intressen är musik, mat och allt annat roligt.

Har min brorsan Thomas kvar i Hede men det blir inte så många besök nu till Hede sedan mamma Ragna inte finns mer. Försöker göra ett besök per år.

Jag frågade henne om hon ville vara med mig ...

krister_jacobsson.png

Jag kommer ursprungligen från Hudiksvall och flyttade till Ransundet när jag började i klass 6. Gick då i Långå och senare Hede centralskola i klass 7-9. Mitt smeknamn har jag fått från min styvpappa Stig Flod (River). Jag flyttade från Hede 1990. Jag hade turen att träffa Lotta Svärds (hon som var med Robban Dahlberg då) syster Carina när hon hälsade på i Hede. Framåt som jag var då bara frågade jag henne om hon ville vara med mig och hon svarade då: Jaa jag säger väl inte nej... På den vägen blev det.

Jag sade upp mig hos Sigge på Betongen och flyttade upp till Krokom till Carina. Började då jobba med att köra lastbil och byggvaror åt Frösö Biluthyrning och blev stationerad på Gärdin & Persson där jag idag har fast anställning efter 3 diskbråck som jag fick -97 av tunga lyft o dylikt från körningen. Höll ut ända till 2005 då jag gav upp och blev sjukskriven 1 år. Men Härjedaling som man är så repade jag mig och fick anställning istället på GP.

Carina och jag gifte oss -92 och vi har idag 3 barn. En kille som nu är 27 år som jag fick som bonus då jag blev tillsammans med Carina. Han var då bara 5 mån. Han är gift med en Norsk tjej och de bor i Oslo sedan ett bra tag. Sedan en tjej på 24 år som blivit mamma för 6 månader sedan och som då jag är stolt morfar till .En kille på 23 som jobbar med lastbilskörning och traktorkörning. Ingen av dem bor hemma idag.

Folkrace har alltid legat oss varmt om hjärtat och vi far till Hede på 2-dagars varje år och tävlar. Det är jag och min yngsta grabb. Mår bra i övrigt men var ute för en olycka på jobbet för snart 2 år sedan som kunnat sluta mycket illa när jag tippade med en truck och höll på att hamna under den. Bröt lårben och överarm på höger sida och har väl repat mig bra tycker jag, jobbar 100 % nu.

Längtar ibland till naturen där hemma men har fullt upp här med att skruva och fixa. Vi bor i en större lägenhet i Lugnvik efter det att vi sålde huset vi bott i ca 7 år. Trivs bra i stan och vill defenetivt inte flytta tillbaka. Det får ni ta som ni vill. Har gjort några besök uppe i Ransundet med kompisar från stan och fiskat med olika resultat förstås, väder och vind rår man inte på . Ha de bra från River.


Hans Mårtensson


Man kan väl säga att jag "flyttade" från Hede i 2002 pga. arbetssituationen. Norge hade mer tillbud i flygbranschen och lönerna är generellt högre. Jag jobbade då som flygtekniker för SAS Commuter, där mötte jag också min dåvarande sambo Tove som även hon var anställd i SAS. Vi flyttade till Svalbard och Longyearbyen 11 december i 2007 när jag fick jobb som hangarförman i Lufttransport. Med i flyttlasset var också Toves 2 minsta barn, Kristian 14 år och Ronja 12 år.

Lufttransport opererar med dagliga flyg från Longyearbyen till Sveagruvan och till forskarbyn Ny-Ålesund samt sässongsvis till Station Nord på Grönland. Vi flyger både passagerare och frakt. Vi hade även Kustvakt flygningar i Barentshavet, nästan till Nordpolen i norr, Grönland i väst, Ryska gränsen i öst och ända ned till Bodø i söder fram till 2015.

På fritiden blir det ju en hel del skoteråkning förstås. Svalbard är ett eldorado för det ändamålet, en vanlig eftermiddagstur kan bli på ca 15 mil. Vi har i stort sett hela Svalbard att åka på men längre turer kräver god planläggning. då enda bensinstationen ligger i Longyearbyen. Bensinen kostar nu 9 kronor litern. Vi jagar också säl, ren och ripa samt fångar polarräv. isbjörn är heller inte ovanligt att man ser. Det var väl i korta drag lite om mej. N`Hans på Norstrånda