Vart tog du vägen Lena?

1973 flyttade jag från Hede till Mellansel med min nuvarande man Göran. Vi träffades 1972 på en dans i Hede. Jag Innan jag flyttade från Hede hade jag gått vårdbiträdesutbildningen så jag började att vikariera på Sjukhemmet i Bredbyn, där jag fick fast jobb nästan på direkten.

1979 föddes vår första dotter Sandra och därefter började vi bygga hus som vi flyttade in i 1980. Då hade vi full sysselsättning både inom- och utomhus och 1983 föddes vår andra dotter Hannah.

I slutet av 1980-talet gick jag en utbildning i demensvård och därefter började jag arbeta på ett demensboende som jag var med och startade upp. Det var en mycket intressant tid. Där blev jag sedan kvar fram till dess att jag fyllde 60. Jag gick då i sjukpension då kroppen inte orkade mer.

För fyra år sedan sålde vi huset och flyttade in till Örnsköldsvik till en lägenhet och där trivs vii jättebra. Vi har ju både barn och barnbarn här så det känns bra att finnas till hands. Jag går på vattengympa och tycker om att resa och det blir mycket promenader med vår malteser Charlie.

Varje sommar åker vi till stugan i Hede som vi har i Västernbyn och vi har i stort sett tillbringat alla påskar i Stockån hos min bror Håkan och hans Kerstin. Min andra bror Staffan träffar jag ju såklart också som nu är bosatt i Nysätern. Jag vill gärna hälsa till alla jag känner.

Vart tog du vägen Mats?


Mats Andersson är född 1964 och är uppväxt i Hede. 1993 flyttade han till Kalmar då han fick en tjänst på Stadium. Efter några år på Stadium har han därefter jobbat som projektledare på Kalmar Kommun och på Grupp- och konferensavdelningen på Bennett BTI Nordic 2003 började han som köksansvarig på Beijer Byggmaterial AB i Kalmar med försäljning av Ballingslöv kök. 2006 fick han ett erbjudande om att börja som entreprenad- och kalkylingenjör på Peab i Kalmar.

Han var även under många år med i Peab’s beredskapsgrupp av Vägverkets vägar på Öland. Han blev kvar hos Peab till november 2015 och har sedan dess arbetet på Svenska Geotech AB med geotekniska lösningar för kommuner och entreprenörer runt om i landet. På fritiden umgås han med familjen och vänner och det blir många resor till Öland om somrarna där man tillsammans med familj och vänner kan njuta av sol och värme. Han besöker Härjedalen så ofta det går och då har det vart i Sveriges vackraste by, Långå som han har bott med sina släktingar. Han önskar all en trevlig sommar och har man vägarna förbi Kalmar är man välkommen att höra av sig.

Vart tog du vägen Elisabeth?


Elisabeth Sundin är född 1986 och växte upp i Hede. Hon flyttade till Östersund år 2002 för att gå estet musik på Palmcrantzskolan, och därefter blev det Birka folkhögskola i ett par år med inriktning klassisk sång. 2008 flyttade hon till Trondheim i Norge och jobbade i butik i ett år, och 2009 påbörjade hon en fyraårig kandidatutbildning i klassisk sång på universitet i Trondheim som avslutades 2013.

Efter examen flyttade Elisabeth till Stockholm och gick ett år till på folkhögskola. 2014 kom hon, efter tuffa intagningsprov som pågick i en vecka, in på Operahögskolan. Hon tog sin masterexamen år 2016. Sedan dess har det inte blivit så mycket sång för henne, utan mer fokus på att ha en fast inkomst och en trygg och stabil tillvaro.

Hon har jobbat i butik och på kontor, och just nu är det kontorsjobb som gäller. Elisabeth har precis fått ett efterlängtat förstahandskontrakt strax utanför Stockholm, så nu tillbringar hon med glädje mycket tid hemma. Annars är vänner och familj det stora fokuset i hennes liv.

Vart tog du vägen Kickan?


Kickan eller Anki Sandström (Hedälv) är född 1969 och gick beklädnadsteknik i Östersund i 2 år på gymnasiet. Sommarjobbade på PIAB och var en vintersäsong på Värdshuset i Lofsdalen. 1989 for Kickan till USA som aupair men stannande bara i 4 månader. Hemlängtan var för stor. Jobbade en säsong i Åre. 1990 flyttade hon till Malmö med en jobbarkompis från Åretiden. Hon började där med att sy slipsar och 1991 fick hon jobb på H&M som dekoratör och avdelningschef. Där träffade hon maken janne och de träffades genom en gemensam bekant. 1996 flyttade Kickan och maken till Göteborg och hon jobbar fortfarnde på H&M. Sönerna Albin och Emanuel har blivit 16 och 21 år gamla.

Hennes fritidsintresse är att hon gärna är ute och fotograferar när hon har möjlighet, mest i naturen för det är väldigt avkopplande. Kickan har ett instagramkonto @sandaelv som hon lägger ut sina bilder på om någon är intresserad. Familjen köpte husbil för några år sedan och det har väl blivit lite fler resor till Hede än innan, men det är fortfarande väldigt sällan. Semesterdagarna räcker inte riktigt till tyvärr avslutar Kickan.

Vart tog du vägen Leena Graaf?

Mina föräldrar Per-Olof och Margaretha Graaf köpte Pensionat Norrhede 1979. Så med buller och bång lämnade vi Stockholm bakom oss och kom till Hede. Jag hade precis fått reda på att jag var diabetiker Typ 1 så som 14 åring var inte flytten ett välkommet inslag. Jag började i Hede Centralskola klass 8 B vår skolavslutning var 1981. Mina klasskamrater var bla Patrik Hedälv, Peder Persson, Anette Hansson, Annethe Sundin och Pelle Frisk mfl

Under mina år i Hede hann jag med mycket saker både på gott och ont. Jag fick en del fina vänner vissa finns inte kvar idag och en del har jag ännu kontakt med. Mina år i Hede blev en fin upplevelse och många skojiga minnen. Bland dessa kan jag nämna Parken, bygden, umgänget, dansresorna till Norge och Gubbarna på pensionatet (Sankan, Knut-Olov, Mauritz mfl).

Jag tror att vi lämnade Hede i slutet av 1981 för mamma och pappa skulle köpa ett stadshotell vilket inte gick i lås. Så familjen återkom till Stockholm. 

Hade jag och min man hittat jobb i Hede så hade jag lätt kunnat flytta upp igen. Idag lever vi i Stockholm (Haninge) med utflugna vuxna barn. Vi har också barnbarn, 2 stycken med 2 ben och 1 stycken med 4 ben. Mamma och Pappa bor i Sala.

Jag har dom senaste 30 åren arbetat inom bemanning som bemanningschef och koordinator. Har som mest på egen hand ansvarat för 150 anställda fördelat på 114 kunder. Just nu driver jag även en egen hemsida om Diabetes och psykisk ohälsa (Den envisa diabetikern) och håller på att bygga upp mitt eget företag Tutorconsulting.se

Min diabetes har skapat en hel del problem för mig med synnedsättning och trasiga fötter men viljan att skapa en framtid trots problem finns ännu. Och längtan att kanske kunna flytta tillbaka och skaffa en Leonberger eller 2 är stor. Men som sagt det handlar om jobb. Planer ligger på att komma upp och hälsa på snart. Så vi får se hur det blir till sommaren då det är ett par år sedan vi var uppe sist.

Passar på att Hälsa till var och en av er som jag känner.