Ankracet i Hede lockade många!


Under onsdagskvällen på Hede byfest-veckan var det åter igen dags för det populära Ankracet i Hede!

600 gula små ankor dök i Ljusnans strömmande vatten en bit ovanför Ljusnanbron med hjälp av en traktor och man kunde med stor spänning följa ankorna färd ner genom Ljusnan.

Ankorna köpte man i förväg vid Hede SK's facebooksida samt Preem i Hede. Som vanligt med rykande åtgång!

Det var mycket folk som hade samlats på, under och intill bron i den härliga sommarkvällen för att följa just "deras" anka i loppet. De som inte var på plats kunde följa hela loppet via en livesändning på Facebook, något som infördes i fjol och som blev väldigt uppskattat.

Speakern Andreas Björns kunde rapportera vilka ankor som låg i täten tack vare telefonkontakt med dem som satt i båten och kontrollerade det hela.


När de första 8 ankorna hade kommit i mål var det som vanligt några överivriga ankor som var sugna på att simna vidare ner mot Hedeviken och såklart fanns det några som hjälpte till att fånga in de små liven.

Här är resultatlistan från 2021:

1a pris(258) Samuel Johansso

2a pris (84) Agneta Sundin

3e pris (269) Ulla Karlsson

4e pris (32) Ingela Olsson

5e pris (6) Karin Wettervik

6e pris (576) Jan Sunefjord

7e pris (413) Frida Lunnehed

8e pris (249) Frida Lunnehed


Stort grattis till alla vinnarna!

Tack till alla som stöttat Hede SK och som köpt ankor! Vi ses igen nästa år!

---


Jag passar på att flika in ett litet roligt minne, sedan ett par år tillbaka, när jag jobbade på Hede turistinformation:


Några barn kommer springande in, ivriga och med andan i halsen och funderade:

-Vart är dom?!

Jag frågade såklart vilka de letade.

-Ankorna!!! Vi ska köpa en anka till ankracet!

-Ankorna!!! Vi ska köpa en anka till ankrace barnets ansikte när de förstod att de inte fanns riktiga ankor att köpa till ankracet och att tävlingen gällde pklastankor v fanns riktiga ankor att köpa till ankracet och att tävlingen gällde pklastankor v

Barnens min, när de förstod att vi inte sålde riktiga ankorna, utan gula små söta plastankor till racet, ja den minen har fastnat kvar på min näthinna.


Ja ibland blir de tokigt helt enkelt. Men jag fick mig ett gott skratt i efterhand och känner spontant att jag mycket hellre ser 600 plastankor guppa ner för Ljusnan än 600 riktiga. Men de tyckte nog inte de här barnen.


Text och bilder: Hedeinfo


TIDIGARE

INLÄGG