Efterlysning: bild & konstnär av Ljusbergsbröderna


Härjedalens kommun låter meddela att de söker samarbete med konstnärer som vill gestalta bröderna Arne och Ewert Ljusberg på en gavel på skolan i Hede. För att hedra hedesönerna Arne och Ewert Ljusberg ska en gavel på Sonfjällsskolans matsal prydas med en bild av musikerna.

- Vi söker samarbete med konstnärer som vill lämna ett förslag på gestaltning av bröderna Ljusberg på något sätt på den här fasaden mitt i byn. Vi tycker att den passar bra; Ewert och Arne får utsikt över Sonfjället, säger Jessica Strand, chef för kulturverksamheten. Härjedalens kommun efterlyser konstnärer eller fasadmålare som vill komma in med ett förslag på utformning, genomförande och fast pris (inklusive resor, material och andra eventuella kostnader) för att pryda anvisad gavel på Sonfjällsskolan med motiv föreställande Arne och Ewert Ljusberg.

Juryn, som beslutar om vinnare, utgörs av Hede företagargrupp, tjänstemän och politiker från Härjedalens kommun. Tider för inlämnande och utförande Lämna förslag på vilket konstverk du vill ska pryda fasade senast tisdag 31 maj 2022.

Förslaget skickas till kultur@herjedalen.se Frågor mejlas till kultur@herjedalen.se Vinnare meddelas torsdag 16 juni 2022.

TIDIGARE

INLÄGG