En toppen helg i KrokomJag har varit och tävlat i folkrace i helgen och det är en 3-dagars tävling. Hela 7 kvalheat ska man köra innan finalerna och det är roligt för det blir mycket bilkörning. Tävlingen började på fredagen och mitt första kval gick väl inte riktigt som önskat men det vart i alla fall en 3:e plats trots problem med 1:ans växel. Andra heatet på fredagen gick bra, en 1:a plats. Det kändes roligt att få en sån start på tävligen och bilen kändes riktigt pigg.


På lördagen skulle det genomföras 4 st kvalheat och jag lyckades att ta 4 stycken första placeringar. Flytet fortsatte och det kändes super bra. Dags för finaldagen, två heat och finaler på schemat. I dom heaten kom jag 1:a, 1:a och mina poäng resulterade till en första plats in i A-finalen.


Starten gick och jag gled lite långt ut ur första kurvan och en bil åkte förbi, tvåa ut. Alternativspåret tog jag på andra varvet och kom ut som 3:a. Nu var det bara att jaga och jaga. Bilarna som låg framför skulle ut i alternativspåret och jag hade inte långt fram till dom. Tur i oturen för en av bilarna, så gick motorn sönder på den så den fick stopp. När bilen som låg framför svängde in i alternativspåret så insåg jag att jag kommer att hamna först. Bilen höll hela finalen och jag vann!


Hela helgen har varit så himla rolig och spännande. Folkrace är ju en motorsport som kräver väldigt mycket tid. Bilen som jag hade i helgen skar första gången hemma när jag skulle ut och provköra. Har turen att ha en helt underbar sambo som är jätte duktig och ställer upp i vått och torrt. Bilen försvann till Gävle och nu laddar vi om för nästa tävling och den tävligen är Hede 2:dagars vecka 30.


Text och bild: Amanda Hedälv

TIDIGARE

INLÄGG