Eva-Britt Svensson Myers


Skriven av Rosita Persson 16 februari 2012


Eva-Britt Svensson Myers flyttade från Hede 1989. Flyttade till Östersund i  tre år.Utbildade mig som undersköterska.Flyttade hem till Hede igen och jobbade på Hedegården.Jobbade extra på bageriet och Skarvruet i Funäsdalen.Oktober 1993 åkte jag över till USA för att jobba som barnflicka i en familj, strax utanför Philadelphia i ett år. Under det året så träffade jag Joey, som jag nu har varit gift med i 11 år. Vi har två barn. Karl som är 7 och Emma som är 4. Dom är båda tvåspråkiga. Karl har precist börjat andra klass och Emma går i skolan tre dagar i veckan mellan 9.00-11.30. Själv är jag fortfarande hemma med barnen. Jag har jobbat med lite allt möjligt under mina år här i Philadelphia. Barnflicka, hemvårdare till en cancer sjuk mamma,hemvårdare till en senildement tant. Sedan jobbade jag i köket på Suburban food svc. Sedan jobbade jag på Marriott hotell, jag hade concierge loungen på morgonen.Då fick man stiga upp 03.00 varje morgon och klä upp sig i kostym. Har all!tid hatat strumpbyxor, så det var inte mitt favorit jobb. Fick träffa många kändisar.Var där i ca 2 år. Sedan började jag köra lunch bil för Suburban food svc. i stället. Mycket mera lön, och så slapp man dra på sig strumpbyxor kl. 03.00. Ha ha ha. Sedan fick jag barnen. Så efter det så syr jag lite hemifrån. Sydde upp sommar kollektionen för en IKEA butik förra året. Alla gardiner och avdelare i hela butiken skulle sys upp. Nya gardiner till 17 rum. Så det var ett stort projekt. Men det var roligt. Vi bor i ett hus i en förort som heter Havertown. Har bott i Havertown hela tiden sedan jag träffade Joey. Vi flyttade för två år sedan till ett större hus, bara några kvarter från vårt första hus.Vi har det jätte bra här. Superbra skolor, bland dom bästa i landet. Men det är stor skillnad på skolgången här jämfört med den man kommer ihåg själv.Man börjar första klass när man är 6 år.Barnen har läxa måndag till fredag.Matte, läsning, skrivning och glosprov varje fredag. Karl går in 08.35 och kommer ut 15.30 varje dag. Så det är långa dagar för dem. Vi har även svenska skolan varje onsdag eftermiddag. Jag har hand om småbarnsgruppen, 3-4 år.Vi har lektioner mellan 16.30 och 18.00. Det finns många svenskar här. Tur är väl det. Jag skulle nog kunna flytta hem nu. Jag tror barnen har det bättre hemma i Hede.Vi har en förmåga att bli hemma blind, man uppskattar inte vad man har förrän man inte har det mera. Karl har börjat att spela Hockey. Det tycker han är super kul. Emma har börjat att dansa ballett och Steppdans, och jag har börjat att spela fotboll. Vi åker hem varje sommar till Sverige. I somras var vi hemma i två månader. Normalt blir det ca 6 veckor.

TIDIGARE

INLÄGG