Hede Senior Outdoor


Cirli Erixon Gunnel Mattsson, Mait Fyhr, Maria Schwartz, Gunnel Schwartz, Birgitta Westergren och Ingrid Antman.

Hede Senior Outdoor är en grupp som jag startade upp i början av juni. Vi träffas på Hembygdsgården ca en gång i veckan och tränar funktionella övningar med vår egen kropp som motstånd. Jag startade gruppen för att jag såg att min mamma som är 80 år behöver träna balans, styrka och puls. Hon har tidigare tränat på Korpen, men efter en hjärtoperation för två år sedan inte lyckats komma tillbaka i sina tidigare träningsvanor.


Jag brinner för att människor i alla åldrar tränar fysisk aktivitet och det är min fulla övertygelse att vi alla mår bra av det i kroppen såväl som i knoppen. Till vardags leder jag gruppträning hos Gymmix i Vemdalen och jag har även en grupp för utomhusträning i Hedeviken under barmarkstider, Hedeviken Outdoor. Efter en lång tids tjatande på min mamma att hon skulle återuppta sin träning så föreslog jag helt enkelt att jag skulle starta upp en grupp och frågade om hon ville komma? Det nappade hon på direkt och jag bad henne prata med sina kompisar om fler ville ansluta. Jag har fått ett fantastiskt positivt gensvar och idag är vi ca 15 individer som kommer på och tränar med mig. Vid detta tillfälle var vi 6 personer.Jag såg direkt att det är balansen som är det absolut viktigaste att mina deltagare tränar och det är när den sviktar som det är lätt att ramla med negativa påföljder. Det är en härlig grupp med massor av energi och gemenskap och alla som vill vara med är välkomna att ansluta. Målet är att vi ska vara utomhus och ibland när det har regnat så har vi gått in på logen och tränat där, Hembygdsgården är verkligen en tillgång för bybor på många sätt. Vi har en gemensam grupp på Facebook där jag lägger ut tider och det funkar bra. För de som inte har Facebook skickar jag sms till, så att alla får samma information. är du intresserad så ring mig på 070-611 19 97.


Vi kommer att fortsätta träffas till i slutet av augusti och därefter hoppas jag att jag får lämna över till Korpen, så att alla fortsätter att träna där under vinterhalvåret. Innan dess ska vi också hinna med att ha en avslutningsfest tillsammans. Jag gör det här helt ideellt och det är gratis där alla tränar på egen risk. Utifrån att vi vid varje tillfälle pratar om kopplingen mellan att träna fysisk aktivitet i förhållande till att klara av vardagen som Senior, så har vi fått möjlighet att köra våra aktiviteter som en cirkel hos Vuxenskolan. Fjällhälsan har sponsrat oss med gummiband som vi använder i vår träning. Ett stort tack till alla som stöttar oss och självklart det största tacket till mina deltagare som troget kommer och tränar hos mig, ni ger mig så mycket glädje och energi!


Text: Maria Schwartz

TIDIGARE

INLÄGG