Vigslar på fantastiskt vackra platser


Hur skulle Du välja att gifta dig? Idag blir det allt vanligare att man gör det på sitt alldeles egna vis, kanske inte i kyrkan ned flera hundra gäster. Utan kanske på en speciell plats som betyder mycket, ett speciellt datum eller helt enkelt som överraskning.


I går kväll vigdes dessa tu, vid Jaktstugan, med Sonfjället i bakgrunden. Mitt ute i den vackra naturen: bara brudparet, några vittnen och vigselförrättaren. Så unikt, så speciellt och äkta.

-Det var en fantastiskt fin kväll som de sade ja till varandra med ett överraskat sällskap och en hel del glädje tårar! Det är fint att få se all kärlek och lycka vid dessa vigslar, berättar Kia Stugholm - Härjedalens färskaste vigselförrättaren som redan hunnit med ett antal.


I Härjedalens kommun kan man göra en så kallad borgerlig vigsel. Då vigs paret inte av en präst utan av Härjedalens kommuns vigselförrättare. Vart vigseln ska äga rum bestäms av paret i samråd med vigselförrättaren.Vid ceremonin ska två vittnen närvara. Efter vigseln får paret ta emot ett vigselbevis. Före vigseln ska ett intyg om hindersprövning lämnas till vigselförrättare. Detta intyg utfärdas av Skatteverket. Vigselförrättaren underrättar sedan Skatteverket om vigseln. Anmälan om eventuell ändring av efternamn görs direkt till Skatteverket.

En kommunal avgift faktureras efter genomförd vigselförrättning.

Vigselförrättare utses av länsstyrelse, och här är två namn på vigselförrättare i Härjedalens kommun som viger i vårt område:

Kia Stugholm, Vemdalen

070-512 79 28

Barbro Nässelqvist, Hede

070-369 10 86


Läs mer på herjedalen.se.Info: Kia Stugholm / herjedalen.se

bilder: Kia Stugholm

TIDIGARE

INLÄGG