Kajsa satsar på K.A.M


Kajsa Thunell har för en tid sedan tagit över en verksamhet och driver nu företaget K.A.M frisör & make-up i Vemdalen. I ungefär 10 år har Kajsa jobbat i salongen som tidigare hette Annikas Klipperia. Men från 1 september driver hon nu sin egen salong, något som många som brinner för sitt yrke drömmer om att kunna göra och som har blivit verklighet för Kajsa.


När Annika kände att det var dags att kliva av från att driva salongen så var Kajsa inte sen att ta över stafettpinnen. Någon tvekan fanns egentligen aldrig. Kvar i salongen arbetar både Annika och Maria som var där innan. Dessutom har de en trainee som går andra året på frisörgymnasiet i Östersund.

-Att ta över en väl inarbetad verksamhet som den här, är en väldigt fin fördel, men såklart vill man ju även sätta sin prägel när det blir ens eget företag, berättar Kajsa och fortsätter:

-Jag har ju så mycket idéer och saker som jag vill göra, men det gäller att balansera. Man måste tänka lite längre, skynda långsamt och se till att man håller i längden.

En del som Kajsa satsar lite mer fokus på nu är den delen som har med make-up, styling, bröllop och fester att göra. Genom ett samarbete med flera företagare i området så har "Fjällbröllop & Event" skapats. En helhetslösning för den som vill gifta sig i fjällvärlden. Allt från styling, frisyrer, kläder, fotograf och middag. Hit vänder sig även de som har enstaka önskemål för att göra sin dag speciell.

Många gånger åker Kajsa och gänget ut för att hjälpa kunden på plats, i hela Härjedalen. Plattformen Fjällbröllop & Event är verkligen i tiden och efterfrågan är stor.

Make-up & styling har Kajsa jobbat med tidigare men det är först nu som hon satsar på att marknadsföra det lite mer. Kanske som den enda i Hela Härjedalen.

Hos K.A.M kan man förutom klippning och färgning av håret få hjälp med så mycket mer: färgning och formning av bryn och fransar, trimning av skägg men även tips och råd.

Det är så mycket mer än bara "klippa håret". -Det är ett hantverk vi utför. Det gäller att hänga med, branschen utvecklas fort och vi vill ligga i framkant.

K.A.M - det är ju verkligen ett passande företagsnamn för just frisörbranschen men egentligen står det för en förkortning, berätta!

- K.A.M var det min sambo Kevin som kom på. Det är initialerna i mina förnamn!

-Så dina föräldrar hade lite koll på ditt yrkesval när du namngavs, med andra ord?

Kajsa skrattar gott.


Kunderna är både Härjedalingar och Jämtlänningar men väldigt många är också de som besöker vårt område. De ringer i god tid för att boka sin behandling för de vet att de är i sina stugor, lägenheter eller hyrda boenden i Härjedalen just ett visst datum. Att passa på att boka en tid på K.A.M är att boka in en stund för sig själv under fjällvistelsen. Kanske väntar en middag på restaurang eller en fest de är bjuden på. Då blir det kanske även make-up inbokat.


-Jag trivs så sjukt bra här i Härjedalen! säger Kajsa glatt. Så att starta eget företag var ingenting som hon ens tvekade på att göra när chansen kom. Kajsa älskar att driva saker och nu att kunna göra det helt själv med sitt eget företag är helt fantastiskt. Det blir inte bara företaget som utvecklas, utan även som en personlighetsutveckling.Men som vanligt i livet, sker väl allt ungefär samtidigt. Kajsa och hennes sambo Kevin blev föräldrar i år också. Att bli mamma en stor omställning. Men Kajsa berättar att hon har fått sjukt mycket stöd från bådas familjer.Såklart kom även pandemin på tal under vårt samtal:

-Vi har provat ställa om och anpassa oss för att hantera den rådande situationen med pandemin, berättar Kajsa och tycker att kunderna verkligen varit trogna och funnits kvar under hela pandemin och även hittat tillbaka. Ännu en anledning att driva företag på landsbygden. I storstäderna har man haft det betydligt tuffare!

För mer info, besök www.kamfrisor.se eller in och följ på sociala medier.

Facebook: K.A.M Frisör & Makeup

Instagram: kam_frisor_makeup


Text: Hedeinfo

Bilder: Kajsa Thunell, KAMTIDIGARE

INLÄGG