Kvarndagen 2018

Skriven av Rosita Persson 13 maj 2018

I Hedeviken var det Kvarndag i vanlig ordning, denna gång lördagen den 12 maj. I år var det även 10-års jubileum. Genom denna dag försöker Vikarna bevara och visa upp äldre kultur, så den inte glöms bort utan nya generationer som är intresserade kan ta vid, eller åtminstone ha ett hum om hur saker fungerade förr. Kvarnen brukar vara en av aktiviteterna, vilket namnet på dagen antyder. Korn från Eriksbergs gård maldes och såldes.

Andra trevliga aktiviteter under dagen var: Hantverkstombola och loppis, utställning på skomakare Valett, filmvisning av kolmila, tjärbränning, veteranskotrar. LRF fanns på plats och med dom kunde man prata djur, jord och skog. "Miniskubbet" - en löpartävling för alla barnen i centrala Viken och där alla får pris efter loppet. Det var även ett käpphästrace och stövelkastning i år.

Om någon blev hungrig så fanns det möjlighet att äta kollbulle, handla tunnbröd på Bagarstugan eller varför inte en kvarndagsmacka på Trosavik. Det var en riktigt härlig dag! Väl mött nästa år!

TIDIGARE

INLÄGG