Många minglade med glögg hos välkomst-teamet


Det blev rätt många som samlades runt elden, med en kopp glögg och lite pepparkakor när Välkomst-teamet i Sonfjällsbygden hade bjudit in till en liten träff i samband med årets adventsmys i Hede. Det var både nyinflyttade, några som vill flytta hit och de som bott här i många år redan som kom förbi denna kväll. Men även de som varit kvar i Härjedalen. En härlig blandning. Många stannade kvar länge och sa att det här var verkligen något som de behövde. Ett sätt att träffas och lära känna varandra.

Hittills under 2021 är det runt 30 hushåll som flyttat till området. Fantastiskt, eller hur? Men under kvällen minglade uppskattningsvis minst det dubbla förbi hos välkomst-teamet som fixat iordning utanför Hede Turistinformation.

Denna kväll var det Camilla Pettersson, Anethe Kraft och Olivia Söderlund som hade möjlighet att vara med som representanter från välkomst-teamet. Helena Åkerlind, från inflyttarservice på näringslivet kom också till Hede denna kväll och anslöt sig och var med under ett par timmar för att se hur vi i Hede arbetar med detta. Flera av familjerna har hon både haft telefon/mailkontakt och träffat under deras "resor" att ta steget. Så det var roligt för båda parter.


Himla skoj att man från andra byar anslöt sig, både såna som är inflyttade men också de som är eldsjälar och brinner för inflyttning. För att mingla runt, men även se hur de fungerar här hos oss och kanske ordna liknande event i deras områden.


När man lyssnar runt så är det naturen, lugnet och tryggheten som drar. Som gör att man tar steget och flyttar hit till Härjedalen. Alla var rungande överens:

- Vi är så nöjda med vårt beslut. Vi har gjort rätt att flytta hit!


-Varmt välkomna till Härjedalen!

Nästa träff tar vi runt februari. Men har ni funderingar eller vill prata med någon av oss i välkomst-teamet så var inte blyg att kontakta oss - kontaktuppgifter hittar du på hedeinfo.se/flyttahit


Text o bilder: Hedeinfo

TIDIGARE

INLÄGG