Tredje gången gillt


I torsdags slogs dörrarna upp till församlingshemmet i Hede vid elvatiden och det var dags för drop-in-vaccination emot covid-19. Utspridda i lokalen och med munskydd var det återigen dags att kavla upp ärmen och få sig en dos av vaccin. För min egen del var det den tredje gpngen gillt. Jag blev otroligt glad och lättad när man på onsdagen fick höra att även jag kunde få min dos. Även om jag inte fyllt 65, inte är i riskgrupp eller har gått mer än 6 månader sen sista sprutan.


Spridningen i Hede, Härjedalen, Sverige och världen är ju enorm och jag vill, precis som många andra känna att jag har dragit mitt strå till stacken. Tagit ansvar. För mig och för dig. Allt för att minska spridningen.


Det är klart att det inte går att undvika diskussionerna från olika motståndare, men min åsikt är solklar;

-Även om man inte är rädd för smittan, eller rädd om sin egen hälsa, så kan man ta vaccinet av rent samhällsansvar!

Det är precis samma ansvar att man inte sätter sig och kör bil efter att ha druckit alkohol.


Tack Fjällhälsan & Region Jämtland Härjedalen för att vi får möjligheten att skydda oss! Otroligt smidigt med drop-in i Hede! På torsdag är det dags igen. Läs mer på www.fjallhalsan.se.


Text & bild: Olivia Hedeinfo


TIDIGARE

INLÄGG