Välbesökt kruskalas på Kupan i Hede!


I fredags ringlade sig en hel rad med människor utanför Kupan - Röda Korset i Hede lång. Det var nämligen kruskalas på gång! Å vem vill missa det?

Inne i butiken hade kvinnorna som hjälper till i butiken dukat upp till en härlig buffé av inte bara "7 sorters kakor", utan säkert närmare 27! Allt hembakat och skänkt till detta väldigt uppskattade arrangemang. Utanför butiken vid borden satt flera sällskap och njöt av både det hembakta brödet, nykokta kaffet, sällskapet och solen.

-Det har varit en jämn ström med folk hela dagen! Jätteroligt att det är så många kommer hit! berättade Jeanette Nordqvist och Gunnel Kihlberg som jag träffade vid kassadisken och som är några av de personer som även är med i styrelsen för Kupan Röda Korset i Hede.

Tipspromenad för både barn och vuxna fanns också att gå, en kortare sträcka genom byn. Värmen gjorde nog så att många valde att inte delta, utan hellre satt ner vid den nya uteplatsen med både bänkar och bord. En perfekt mötesplats, mitt i centrala Hede!

Inne i butiken har det undet de senaste månaderna skett en del förändringar: det har möblerats om en del, målats och lite nya hyllor har kommit på plats. Allt för att visa bredden av allt de som kommer in i butiken för försäljning. Ett lyft helt enkelt! Vilket uppskattas av kunderna!


De som är engagerade och sköter secondhand hand-butiken gör det på helt frivillig basis. Butiken har under sommaren öppet två dagar i veckan: onsdagar och torsdagar. Dessutom kommer de att delta på Hedemässan som går av stapeln den 24 och 25 juli i Hede.


-Dagens fynd för min egen del!


Kupan tar emot saker så som husgeråd, textilier, tavlor, böcker, leksaker och möbler till butiken, allt i min av plats. Och självklart ska de vara helt & fungera.

-Men inte kläder, det får man lämna till "Återbruket" som ligger intill Hede Blomsterhandel.


Text och bilder: Olivia på HedeinfoTIDIGARE

INLÄGG