Välkomst-teamet i Sonfjällsbygden


Det har nyligen bildats ett välkomstteam i Sonfjällsbygden. Gruppen skapades efter att jag hade märkt en ökat intresse av att flytta hit, men även att jag genom olika nätverk hade fått till mig att det här var något som saknades över lag när man flyttade till Jämtland/Härjedalen. Det märktes en markant ökning av efterfrågan under pandemin när de vanligaste ställena att knyta kontakter är stängda eller inställda.


Välkomst-team - Många undrar säkert vad egentligen innebär. Det bestämmer vi såklart helt själva! Jag tänker att det bestäms utifrån behovet. Idag skiljer det ganska stort mellan hemflyttare och hitflyttare. Man har helt olika behov. Men hos välkomst-teamet är ingen fråga för dum eller konstig.

Välkomst-teamet är helt ideellt och är just nu ett 10-tal personer i olika åldrar och med olika intressen som är engagerade och finns med i gruppen. Några har bott i Hede i hela sitt liv, andra har flyttat hit från storstäder och andra länder. Bredden är fantastisk. Om du vill komma i kontakt med Välkomst-teamet - klicka här och läs mer. Tanken är att man ska finnas till hands och att vi ska kunna träffas tillsammans! Men vi avvaktar litegrann till FHM restriktioner tillåter detta. Finns det fler som vill delta? Hör av er till mig - Olivia!


Just nu arbetar istället gruppen med ett välkomstbrev som kommer att gå ut till alla nyinflyttade som skriver sig i Sonfjällsbygden. Brevet kommer innehålla en liten presentation av Välkomst-teamet, information om Sonfjällsbygden med serviceställen och föreningslivet och liknande, men även ett gäng fina erbjudanden som den nyinflyttade kan ta del av. Välkomst-teamet har varit i kontakt med flertalet företag och föreningar men välkomnar såklart FLER om det finns fler som tycker att idén verkar bra och är intresserade att vara med! Hör gärna av er till Hedeinfo direkt (som ligger bakom den här idén)


Text: Olivia/Hedeinfo

TIDIGARE

INLÄGG