Vi väljer Sonfjällsbygden: vi blev så välkomnade av ortsbefolkningen!


Vi heter Gabriella och Pär och är uppvuxna i Småland, senaste 20 år har vi bott i Skåne, i Helsingborg.

Nu bor vi i Långå. Vi är undersköterskor båda två. Gabriella jobbar på Hedegården och trivs väldigt bra, har kommit in snabbt med trevliga kollegor och gör så att man känner sig som en i gänget på en gång! Pär jobbar i Funäsdalen inom LSS. Våra fritidsintressen är ju naturen. Vandring i fjällen är de vi älskar mest. Vi gillar att ta bilen och se omgivningen här och upptäcka allt som finns. Vintern har vi aldrig varit här innan, så de är helt nytt för oss. Vi vill lära oss mer inom vinteraktiviteter men de få komma inom tid.

Första gången vi var här uppe var för ca 10 år sedan. Då var vår dotter med och vi hamnade på Sonfjällscampen i Hedeviken och blev helt sålda på en gång! Sen dess har vi varit här sommaren och höst. Och fick mer och mer ångest att lämna det här uppe, och tanken om att flytta upp startade. Vi började spana och helt plötsligt hade Gabriella jobb och ett hus i Långå att hyra. Pär fick jobb när vi flyttat upp så de löste sig jättebra med allt! Så vi kunde inte backa så det var bara att flytta upp och de blev så bra från starten som vi önskade. Man känner sig så välkommen av ortsbefolkningen. Bästa med området är de lugn som finns här. Omgivningen med fjäll och har naturen in på knuten. Ingen stress här!

De vi saknar är ju barnen som bor nere i söder men vi tänker så att blir mer kvalitet när vi väl ses. Och de tycker om att komma upp hit. Så åker vi till Östersund ibland om vi vill åka och handla lite. Östersund är en fin stad.

Vi har fått hjälp av olika facebooksidor och även tips och hjälp av många här uppe. Så tips till andra att tveka inte om att flytta hit!


Text och bilder:

Hedeinfo / Gabriella & Pär.

Vi har inte ångrat oss en sekund

TIDIGARE

INLÄGG