top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Äntligen curling igen!


Invigningen av det nya kylaggregatet på Hede Curlinghall lockade många besökare. Helena Bredesen, ordförande i Hede Curlingklubb började med att hälsa alla varmt välkomna och bjöd sedan på fika. Redan innan jag kom dit strax före kl 18 hade de första kört igång och spelade redan. Alla verkade mycket ivriga att äntligen på spela curling igen. Johanna Jonsson med sig alla barnen som ville prova på curling till den andra banan och de verkade ha väldigt skoj. Barn/Ungdomsverksamheten kör igång efter jul, så håll lite utkik!


Jag följde med bland annat Helena Bredesen, Lennart Fyhr, Mats Bredesen och Per Gregorsson för att kika på det nya kylaggregatet som finns i ett närliggande rum. Per berättade och visade den nya anläggningen som han har installerat. Det nya aggregatet är ungefär bara en sjättedel så stor som den gamla och bör bara förbruka 30% av vad den gamla anläggningen behövde. Till den här satsningen har föreningen fått hjälp från många håll, otroliga eldsjälar och bred kompetens, vilket Helena är otroligt tacksam över.

-Hur ska man kunna tacka alla dem? undrar hon.

Alla ideella timmar har återigen gjort skillnad i Hede och för Hedes föreningsliv. Engagemanget i vår by är minsann helt unikt!

Att göra ett sånt här inköp kostar en förmögenhet. Första offerten landade på långt över 1,5 miljon. Men tack vare hjälp med att hitta andra alternativ landade summan på en tredjedel. Finansieringen till detta inköp har möjliggjorts tack vare beviljat stöd från bygdemedel.


Hedeserien kör snart igång i vår fina curlinghall. Passa på att göra nått kul med era medarbetare och kollegor! Några lag var redan anmälda på tavlan ikväll.

Läs mer på HedeCK´s hemsida.


Comentários


bottom of page