top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Är Du den nya arrendatorn?


Trosavik i Hedeviken söker nu arrendatorer och annonserar i olika kanaler;


Bakgrund Föreningen vill nu lägga mer tid på arrangemang och byutveckling och söker därför en partner som kan med längre tidshorisont driva den dagliga verksamheten genom årstiderna. Under de snart två åren av pandemiverklighet har vi sett en kraftig tillväxt av besökarantalet liksom omsättningen. Vår “produkt”, placerad vid älven Ljusnan intill Sonfjället, ligger väldigt bra till för att kunna fortsätta blomstra och erbjuda lokalbefolkningen och turisterna ett spännande besöksmål.

Vem söker vi? Förmodligen har rätt kandidat vana ifrån restaurang- eller cafébranschen. Kanske bor du i trakten eller funderar på att flytta hit med din partner eller familj. Du känner förmodligen starkt för bygden och de människor som bor här.


Vad går det ut på? För caféts drift ingår förstås att skapa och utveckla konceptet, att stå för marknadsföringen, att planera och genomföra inköpen liksom att driva köket. Dessutom att knyta till sig personal (eller övertyga den utmärkta personalen som jobbar idag att fortsätta) liksom att erbjuda bra service till kunderna.

Köksutrustningen är av varierande standard på cafénivå och når inte upp till de krav som gäller för restaurangdrift. År 2021 köptes en ny diskmaskin och displaykyl. Cafét har cirka 30 sittplatser plus en rymlig, överdäckad altan mot söder med ytterligare cirka 20 platser. Butiken på cirka 60 m2 drivs idag på basis av ett 30-tal hantverkare/slöjdare som ställer ut sina alster. Föreningen får sina intäkter via provision på försäljningen.

-Café, omsättning ca. 430 ksek

-Hemslöjdsbutik, omsättning ca. 350 ksek

-Konferens, omsättning (innan Covid-19) ca. 105 ksek

Personalen i butiken är idag en blandning av utställarna själva, föreningsfunktionärer och bybor. Det framtida upplägget för samarbetet med slöjdarna får vi diskutera med er intressenter, men troligen behöver avtalsformerna justeras när vi hittat vår nya partner. I butiken kommer driften främst att handla om att inreda butiken tillsammans med “leverantörerna” och deras produkter, att bemanna den under öppettiderna och att sköta administrationen.


Idag står Trosaviks kassaapparat i butiken, som alltså fungerar som kassa även för cafét. Konferensverksamheten har gått på lågvarv under pandemin, men det finns en tydlig efterfrågan i trakten efter den sortens tjänster, till exempel från kommunens och näringslivets sida. Vi tror att detta område har stor potential för utveckling om man packar om produkten något och bättre utnyttjar de moderna kanalerna för marknadsföring som finns.

Om du / ni har läst så här långt och känner att detta kunde vara starten för ett nytt kapitel i ditt/era liv, men att mer information behövs, tveka inte att ringa föreningens ordförande Anders Taflin för ett förutsättningslöst samtal. Anders nås på telefon 070-1909445.

Nästa steg Vi ser fram emot att diskutera med intresserade kandidater den närmaste tiden, och kommer sedan att bjuda in några för intervju. Förhoppningsvis är vi sedan i ett läge att skriva arrendeavtal med vår blivande partner och kan börja planera för sommarsäsongen tillsammans, då vi från föreningens sida säkerligen kan bidra med samarbete och överlämning för en mjuklandning och positiv start för de nya aktörerna. Normalt innebär midsommarhelgen att vi öppnar heltid för sommarsäsongen och att besökarantalet snabbt stiger inför semestern.


Läs mer på hedeviken.se


Varmt välkommen med din intresseanmälan!


Text och bilder: Hedeviken.se

टिप्पणियां


bottom of page