top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Årets idrottspristagare finns i Hede!

Idag släppte Härjedalens kommun namnen på vilka som får 2022 års kulturpris, kulturstipendium, idrottspris och idrottsstipendium!

Ett av priserna går till en Hedebo!


Idrottspristagare 2022 är Cecilia Kvarnström, Hede IK.

Motiveringen lyder;

Cecilia är en ambitiös eldsjäl i föreningen, som alltid ställer upp oavsett vad det gäller och har ett stort engagemang för barn, ungdomsträning och senioridrott.


Text från herjedalen.se:

"Idrottspriset uppmärksammar årets idrottsprestation och ges till utövare i en förening i Härjedalen eller utövare bosatta i Härjedalens kommun. Priset kan även ges till idrottsledare eller tränare i Härjedalen som under året varit särskilt framgångsrik. Idrottspriset är 10 000 kronor och kan tas emot en gång om inte synnerligen starka skäl föreligger. Priset kan inte sökas, utan pristagare nomineras. Idrottspristagare utses av samhällsutvecklingsutskottet.

Utdelning sker på årets sista kommunfullmäktigesammanträde"


Kulturpristagare 2022 - Eva Regnander på Kulturskolan.

Motiveringen lyder;

Genom glädje, brinnande intresse och enormt engagemang sprider Eva värme, kunskap och inspiration till eleverna och ger dem möjlighet att ta del av och utöva musik och kultur i kulturskolan.


Text från herjedalen.se:

"Kulturpriset delas ut till person, grupp eller organisation för särskilt värdefulla insatser inom det kulturella området. Kulturpristagaren ska vara bosatt i Härjedalens kommun, i särskilda fall kan pris delas ut till pristagare som i sin verksamhet har eller har haft nära anknytning till kommunen.

Kulturpriset är 10 000 kronor och kan inte sökas, pristagare ska nomineras. Priset kan endast tas emot en gång om inte synnerligen starka skäl finns. Kulturpristagare utse av samhällsutvecklingsutskottet.

Utdelning sker på årets sista kommunfullmäktigesammanträde"

Kulturstipendiat 2022 - Härje Karlgren Grindborg.

Motiveringen lyder;

Med ett öga för detaljer tar Härje med oss in i konstens värld genom att illustrera allt från Härjedalens vackra landskap till Italiens senaste mode.


Text från herjedalen.se:

"Härjedalens kommuns kulturstipendium kan sökas av person eller organisation som visat lovande förutsättningar inom det kulturella området. Stipendiaten ska vara bosatt i kommunen. I särskilda fall kan pris delas ut till pristagare som genom sin verksamhet har eller har haft nära anknytning till kommunen.

Kulturstipendiet är ett arbets-, rese- och studiestipendium och beviljas för ett bestämt ändamål men ges inte till grundutbildning i konstnärligt område. Kulturstipendiet är 5 000 kronor.

I särskilda fall kan kulturstipendiet delas ut utan ansökan. Stipendiet kan erhållas en gång om inte synnerligen starka skäl finns. Kulturstipendiat utses av samhällsutvecklingsutskottet.

Utdelning sker på årets sista kommunfullmäktigesammanträde"


Idrottsstipendiat 2022 - Malva Nisén.

Motiveringen lyder;

Malva är en ung motiverad talang som uppnått otroliga resultat och har fina framtidsutsikter. Hon har bland annat vunnit två guld i ungdoms-SM och under säsongen 2021/2022 tog hon även brons i ungdoms-SM i rullskidor.


Text från herjedalen.se:

"Härjedalens kommuns idrottsstipendium söks av den som vill ha stipendiet. Stipendiaten ska vara bosatt i Härjedalens kommun eller tillhöra och tävla för en förening som har säte i Härjedalens kommun. Stipendiet är 5 000 kronor och förvaltas av stipendiatens förening.

Idrottsstipendiet stödjer och uppmuntrar förtjänstfull idrottsprestation och ska användas till utveckling i idrottsgrenen, till exempel träningsläger eller utrustning. Stipendiaten ska ha ett uppträdande som hedrar henne eller honom och föreningen på och utanför idrottsarenan.

I särskilda fall kan idrottstipendiet delas ut utan ansökan. Stipendiet kan erhållas en gång om inte synnerligen starka skäl finns. Idrottsstipendiat utses av samhällsutvecklingsutskottet.

Utdelning sker på årets sista kommunfullmäktigesammanträde."


Vi säger GRATTIS till alla pristagare och stipendiater! Men ett litet extra grattis till vår egen klippa Cissi! Du är så värd priset!Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page