top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Årets Sonfjällsbygdare 2018!

Skriven av Olivia Söderlund 30 november 2018


I går kväll bjöd Hede Företagargrupp (HFG) in till GlöggMys på Hede Camping. Drygt 60 personer kom och njöt av glögg och lite godsaker, minglade och mös i brasans värme. Ordförande för HFG, Lars Bygdén började med att berätta lite om Sonfjället natur & kultur som HFG just nu bygger upp vid turistbyrån. "Öppning" kommer att ske i februari då Forbönderna gör sitt årligt stopp i Hede. Den första tillfälliga utställningen kommer alltså att handla om forbönder. Vi planerar sedan att ha en riktigt invigning i sommar under vecka 30.


Efter det var det dags att kora Årets Sonfjällsbygdare 2018. Röstningen har skett under de senaste 5 veckorna och 272 röster har inkommit både via röstlådor och webben. Det blev även i år otroligt jänt fördelat med rösterna och det skiljde endast 4 röster mellan de två i täten. Årets Sonfjällsbygdare 2018 blev Korpengänget i Hede!


Denna kväll fick Korpen i Hede även mottaga ytterligare ett pris från Adven värme AB och Härjedalens trä. Priset var på en summa om 60 000 kr. Dessa pengar kommer från de ris som lämnas in och som förvandlas till fjärrvärme. Det går på så vis tillbaka till byn. -Detta pris är något som kommer återkomma med några års mellanrum, berättade Staffan Grubb.

Jag vill passa på att tacka alla Er som kikade förbi ikväll och gjorde kvällen så mysig!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page