top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

årets stipendiater utsedda


Nu har årets stipendiater för Michael Larssons stiftelse utsetts. Michael Larsson kom från Hedeviken, under uppväxten var sport ett stort intresse bland annat fotboll, ishockey, pingis eller innebandy. Som 15 åring diagnostiserades Michael med primär progressiv MS, vilket gjorde att han fick avsluta sitt idrottande och fortsätta att vara en åskådare. När Michael gick bort vid en alldeles för tidig ålder, testamenterade han huvuddelen av sin kvarlåtenskap till den stiftelse som idag bär hans namn. En otroligt vacker handling. Tanken med stiftelsen var att varje år skulle en eller flera stipendiater få möjligheten till ett ekonomiskt tillskott i sin satsning mot nya mål inom sin idrott. Styrelsen för stiftelsen består av vänner och familj till Michael och det är svårt att välja bland ansökningar som kommer in till stipendiet. Styrelsen beslutade att i år skulle det tillfalla dessa två:

  • Anton Rösnäs, Sveg som tävlar för Vemdalens IF Alpina

  • Skol IF på Vemdalens skola då de arbetar med rörelse, fysisk aktivitet och främjandet av god hälsa för barnen och ungdomarna på skolan.

Anton Rösnäs får en högre summa då kostnaderna för honom är betydligt högre för att kunna utföra sin idrott. Varmt grattis till er!


Tidigare stipendiater:

2018 Vanja Kant - skidskytt,

 Sofia Jonsson - skidskytt


2017 Victor Andersson - ski-cross,

Alexander Thunell - slopestyle MTB

Elin Nilsson - kampsport


Läs mer om stipendiet här.


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page