top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

32 minuter snabbare på sin andra kortvasa


För andra året i rad ställe jag mig på startsträckan i Oxberg för att genomföra Kortvasan, mina förutsättningar i år var inte de bästa. Jag hade åkt skidor fem gånger under hela säsongen och varit på gymmet ungefär tre.


Spåren var isiga och många tog av sig skidorna och gick ned för backarna, uppförsbackarna var söndertrampade. Mjölksyran började komma ikapp de sista två kilometerna men jag lyckades bita ihop och tog fram tjurskallen inuti mig och kom i mål. Trots mina förutsättningar så gick loppet väldigt bra, åkte 32 minuter snabbare än förra året. Min sluttid blev 3 timmar och 36 minuter, nästa år är målet att förbättra tiden ytterligare.


Jag vill passa på att önska er andra som ska åka något utav loppen under Vasaloppets vintervecka stort lycka till.


Text: Caroline Wemhammar

Bild: Birgitta Amundsson

Comments


bottom of page