top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

5 år av sorg och saknad

Skriven av Johan Hjort 18 april 2019

Vår vän Fredrik Wagenius lämnade oss tragiskt på långfredagen den 18 april 2014. Världen förlorade en finfin och älskad kompis, en lojal och samhällsengagerad glesbygdsbo, en omtyckt gudfar, älskad son, bror och sambo, en duktig timmerman och framgångsrik företagare, men framförallt en medmänniska som gjorde alla i sin närhet glada och som alltid ställde upp!


Fredrik var intresserad av andra människor och lyssnade bra och la sig gärna i och vinklade diskussioner åt ett humoristiskt håll, vilket alltid gjorde att det var härlig stämning runt honom.


I Messlingen tog han ett stort ansvar. Fredrik var ordförande i Messlingen IK vilket i en liten by kräver ett stort engagemang och många ideella timmar. Detta till gagn för både bybor och turister i den lilla fjällbyn som varje påsk blir 50 gånger större. Ett exempel på hans betydelse är att varje år på den årliga pimpeltävlingen så var Fredrik och pappa Ragnar både först och sist på isen för att både ställa i ordning och rensa upp. Fredrik var också flera gånger bejublad speaker, en del drog sig nog för att få fisk för man visste aldrig vilken illvass kommentar som sprakade ur högtalarna och drog ner skrattsalvor.


Att han var kärleksfull vet alla vi som var i hans närhet. Inte för inte som han var en populär gudfar i flera familjer och det är många som vittnat om att han var en viktig och bra förebild för sina gudbarn.


2011 fick Wagenius Bygg Timmerhus AB utmärkelsen som Årets Företagare. Tillsammans med sin äldre bror Patrik och kompisen Lasse Persson drev Fredrik på utvecklingen av företaget.


Det finns många fina och kanske andra historier att berätta om Fredrik och det gör vi gärna personligen, precis som han gjorde och njöt av.


Fredrik, vi vet att du ville att vi skulle minnas dig med glädje, och det är lätt - för det gav du till alla våra liv. Vila i frid kompis // Vännerna genom Johan Hjort

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page