top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Besök på gymnasiet i Sveg

För ett par veckor sedan besöket alla nior i Härjedalen kommun gymnasieskola i Sveg, det vill säga ca 130 elever (Hede 30 st Funäsdalen 40 st och Sveg 60 st).


Jag frågade Matilda Sundin och Julia Myhr, som går i 9an på Sonfjällsskolan i Hede om dom ville berätta lite om dagen! Programmen som visades upp var samhälle, natur, ekonomi, barn och fritid, industri, fordon/transport. Matilda och Julia berättade att de passade på att kika lite närmare samhälle, barn och fritid och natur den här dagen.


Tjejerna tycker att det verkar som man kommer både lärarna och eleverna nära och så får man bra hjälp för att det är små klasser. Detta kan bero på att det är en ganska liten skola. Det är också positivt att det är rätt så nära hem så att man kan pendla om man inte vill flytta hemifrån än. Jag frågade tjejerna vilket program de skulle önska fanns i Sveg och det var fler yrkesprogram som t.ex frisör och restaurang/konditori som låg högt på önskelistan.


Tidigare i höst har niorna varit på öppet hus i Östersund. Både på Fyrvalla, Wargentin och sen fanns det montrar som visades upp ifrån friskolorna. I slutet av november har de chansen igen då det är programdagar i Östersund. Då har ungdomarna chansen att kika på fler program och inriktningar. Matilda ska besöka frisörprogrammet på Storsjögymnasiet i Östersund då. Julia tyckte att det verkar bra i Sveg så att hon ska nog söka barn och fritidsprogrammet, som ska starta upp till hösten 2020.

Comments


bottom of page