top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Besöksrekord på Sonfjället igen!


Statistiska centralbyråns har sammanställt sina siffror för 2019 och även i år visar de på att antalet besökare i Sveriges nationalparker har ökat stadigt, precis som de senaste åren.


Det här gäller även Jämtlands läns enda nationalpark som ligger i Härjedalen, nämligen vid vårt vackra Sonfjället, Under 2019 slogs ett nytt besöksrekord med över

22 000 besökare. Många besöker nationalparken, som är en av världens äldsta för att det är känt för sina många björnar och fantastisk vandring. Läs mer om nationalparken på Länsstyrelsen hemsida. Du kan lyssna på P4 Jämtlands inslag här.


I Hede har Hede företagargrupp följt utvecklingen av de ökade intresset under många år och har under de senaste åren byggt upp ett nytt besöksmål med stor fokus på Sonfjällsbygden, Sonfjället natur och kultur. Vid entréerna till nationalparken Nysäterns Fjällgård, Nyvallens fäbod och Dalsvallen är populära besöksmål för dem som kommer hit för att uppleva fjället.


Kom ihåg att vi har en tävling där vi utser månadens bild av Sonfjället, varje månad. Vid årets slut sammanställs de 12 bilderna och vi röstar fram årets bild. Har du fotat Sonfjället i juni, kom ihåg att skicka in den till redaktion.hedeinfo@gmail.com.


Text & bild: Hedeinfo


Senaste inlägg

Visa alla

תגובות


bottom of page