top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Byggde oss ett hus, det bästa vi gjort


Skriven av Sven-Åke Näs 8 mars 2017


Anita och jag blev tillsammans sommaren 1983 när vi också slutade årskurs 9. Jag började samma höst min 2-åriga gymnasieutbildning vid bygg och anläggningsprogrammet på Palmcrantz. Anita började samtidigt sin 2-åriga utbildning till undersköterska vid Arnljotskolan ute på Frösön. När vi skulle börja andra året hade varken jag eller Anita någon inackordering att tillgå. Då köpte våra underbara föräldrar en liten 1:a på körfältet åt oss.

När vi gick ut våra gymnasieutbildningar fick vi båda jobb. Jag som murare - plattsättare och Anita som undersköterska. 1989 fick vi vårat första barn Gisela. 1991 föddes Madeleine och 1994 föddes Henrik. År 2004 blev jag långtidssjukskriven för ryggen. De hittade till sist att jag hade drabbats av diagnosen berchtrew. En reumatisk sjukdom som jag själv aldrig hört talas om innan.

2006 bjöd en tidigare arbetskollega ut mig på lunch och kom då med den goda idéen att jag skulle testa på att arbetsträna till att bli yrkeslärare på byggprogrammet, Palmcrantz här i Östersund. Efter att först idiotförklarat honom tog jag mig i kragen och började läsa in de ämnen jag behövde på Primrose, för att sedan läsa in pedagogiken på Umeå universitet. Jag blev behörig yrkeslärare på byggprogrammet 2009. Ett yrke som jag trivs helt underbart med. Att varje dag jobba med dessa härliga ungdomar och delge dem den kunskap man själv byggt upp under de år jag var ute i byggbranschen är helt underbart.

Anita jobbade under åren 1985-1999 uppe på Reumonthagen. Under dessa under föddes våra underbara barn. Därefter ortopeden, kirurgen, ögon, sjukgymnastiken och nu sedan 2005 på röntgenavdelningen. Vi flyttade från 1:an körfältet 1986 till en 2:a i Lillsjön, Odensala. Där bodde vi till 1990. Därifrån till ett radhus i Torvalla. 1997 köpte vi en villa i nedre Torvalla som vi bodde i till hösten 2011. Då gjorde vi det bästa vi gjort (hittills) i vårt underbara liv tillsammans. Vi byggde oss ett hus som vi tillsammans gjorde planritningen till.

5 februari förra året födde vårat äldsta barn Gisela vårat första barnbarn Svea till världen. Fantastiskt. Det är också härligt att alla våra tre barn bor runt omkring oss. Till sommaren har jag och Anita vi varit tillsammans i 34 år, förlovade i 31 år och gifta i 25 år. Eftersom vi nu har 50 års kris båda två så håller vi tillsammans på att ta HalvKlassikern. Det kallas kärlek!!! Där är vi nu! Carpe Diem.

Comments


bottom of page