top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Dags för förtidsröstningFörtidsröstningen är igång. I Hede har man möjlighet att förtidsrösta på Härjedalshubben som ligger på Industrivägen 4.


Förtidsröstningen öppen följande kommande veckor, fram till valdagen 11 september:

vecka 35

onsdag 31 aug kl 11-15

torsdag 1 sept kl 16-19

vecka 36:

onsdag 7 sept kl 11-15

torsdag 8 sept kl 16-19


Eftersom det är val med fyra års mellan valen är det lätt att känna sig osäker hur det hela går till. Många påtalar just detta och jag tänkte att man kan ju underlätta litegrann genom att förbereda sig i förväg.

  • gå till valsedelsstället, en och en åt gången. Titta i lugn och ro, så du hittar rätt valsedel.

  • välj tre olika valsedlar: riksdag (gul) , region (blå) och kommun (vit). Röstmottagarna hjälper dig på plats om du inte hittar eller har svårt att se. Röstmottagarna har tystnadsplikt.

  • hittar du inte ditt parti går det utmärkt att ta en blank valsedel, i respektive färg som du sedan skriver partinamnet på.

  • Ta med dina valsedlar samt tre kuvert och ställ dig bakom en skärm. Här kan du i lugn och ro stoppa ner en valsedel i varje kuvert.

  • Gå sedan fram till röstmottagaren med de tre kuverten samt röstkort och id-handling.


Att rösta med bud betyder att någon annan än du själv tar med din röst till röstningslokalen. Budrösten kan lämnas som förtidsröst redan nu eller lämnas på valdagen den 11 september.


Det finns även bra filmer som beskriver hur röstningen går till:


Hitta till Härjedalshubben:

Följ Råndalsvägen mot Industriområdet. Följ skyltarna som visar in mot Steelex och Härjedalshubben. Under öppettiderna på förtidsröstningen kommer även tillfälliga skyltar att finnas uppsatta med texten röstningslokal.


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page