top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Drömmen är att få jobba heltid med min hobby ...

Skriven av Rosita Persson 22 januari 2017

Efter mycket tjat fick jag äntligen Andreas Dahl att ställa upp på en intervju. Han är född 1982 i Hede. På gymnasiet hann Andreas gå 1 år på naturlinjen innan de upptäcktes att de var fel linje om man skulle in på helikopter teknisklinje. Sen blev det 3 år på fordon i Sveg. Alla helger och lov jobbade han i liften på Björnrike. Månaden efter studenten fick Andreas jobb på Däckab. Där var han vår-höst i 2 år och på vintrarna i Björnrike. 2004 var han ett ½ år på Salab innan han gick en maskinförarutbildning i Brunflo. Han har kört maskin i 10 år och mestadels legat borta på jobb i Stockholm, Dalarna och Norge. Men har även hunnit med att renoverat en väg i Fåker och grävt lite vägar och husgrunder i Tänndalen och Bruksvallarna. I två vintrar lastade Andreas även torv ute på myrarna. 

Förra hösten tog han tag i sin hobby lite mer, möbelsnickeri. Andreas har det i blodet sen han har hängt i sin pappa Leifs verkstad sen han var liten. När han var 18 år ritade och designade Andreas en säng. Han fick hjälp av sin pappa att bygga den.  -Jag har så många nya och annorlunda idéer som jag vill förverkliga berättar Andreas. Idag jobbar han som arbetsledare på Peabs Anläggning i Mora. Men han har absolut inte lagt snickeriet på hyllan. Just nu är det ett problem att hitta en lokal i Mora där Andreas vill bygga upp ett snickeri. Han har blivit lovad att få köpa en liten gård med stora utrymmen strax utanför Mora och hoppas på att det blir av till sommaren.

Drömmen och tanken som finns är att kunna jobba med sin hobby på heltid för Andreas. Kanske hyra ut sig själv sommartid som maskinist eller om någon annan behöver hyra in extra hjälp. Och på vintern när det är lite lågsäsong kunna täcka upp med sina grejer uti verkstan. -Jag tar även på mig att hjälpa folk som kanske har kört fast och fått idétorka med renoveringen fortsätter Andreas. Vi har så många duktiga hantverkare i byn/byarna som man kan ta hjälp av. Då menar jag svetsare murare elektriker snickare målare glasmästare osv. Blandar man lite av varje och gör något annorlunda som sticker ut så kan det bli riktigt bra, och framförallt sänka din grannes senaste skrytrenovering säger Andreas och skrattar. 

På fritiden blir det skoteråkning och en mystillvaro i den nyrenoverade stugan i Högvålen.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page