top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

En härligt vintrig julkväll i Hede


I går kväll förvandlades Hede Hembygdsgård till en vintrig julmarknad med snö, marschaller och eldar. Det var många olika sorters knallar, handlare och slöjdare på plats! Både utomhus och på logen. Även i Röststugan var det liv och rörelse. Sonfjällsskolans elever passade på att sälja kolbullar, pepparkakor, hembakta kakor och granar. Några av byns handlare hade flyttat ut delar av sina butiker denna kväll, vilket var otroligt uppskattat. Icagänget bjöd på en liten jultallrik, vilket har blivit en tradition för många att njuta av under julkvällen. Flera av knallarna var mathantverkare så det fanns många goda korvar, köttbitar, drycker, godsaker och choklad.

Vid 18-tiden var det dags för lottningen av Hedes Lucia 2019 utanför Oppgårdsstugan. I den mörka vinterkvällen såg man på avstånd facklornas sken, där de fem luciakandidaterna kom åkandes med häst och släde. Dan Regnander arrangerade lottdragningen och vi passar på att gratulera Isabell Dahl som lottades fram och blev Hedes Lucia 2019. Hede Kvinnogille hälsar alla varmt välkomna fredag den 13 december för kröning i Hede Kyrka.

Många passade på att besöka Sonfjället natur och kultur som hade invigning av sin nya utställning om "Skrömt, Oknytt, Tomtar och andra berättelser i Sonfjällsbygden". Där kunde man även barnen lämna in sin bild av Sonfjällstomten och alla kunde vara med och gissa vem som var "årets tomte." För fler bilder besök gärna vårat nystartade Instagramkonto: hedeinfo.se.

Comentarios


bottom of page