top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Ett tips till föreningarna i Hede med omnejd-Jag har ett (i alla fall enligt mig) bra tips till en förening eller dylikt att ta på sig och genomföra, som jag tagit med mig från när jag bodde i Uddevalla, berättar Daniel Larsson och förklarar:


"Uddevalla IS anordnade på höstarna nåt som hette skogspromenad. Den bestod av att man gick en 5-6 km lång slinga nånstans i skogen, på olika platser varje söndag. Slingorna följde stigar, elljusspår, motionslingor, skogsvägar och sträckorna var också barnvagnsvänliga som jag minns det eller i alla fall näst intill. Man kunde lösa både bingobrickor och startkort för frågesporten som bestod av runt 12 st frågor samt en utslagsfråga. Jag har för mig att det även fanns barnfrågor. Det var varierande frågor längs slingan och efter ca halva vägen så serverades det kaffe, kokt korv med mera till de sugna deltagare. När man kom i mål så gick man till ett par personer och visade sin bingobricka, om man nu hade haft turen och fått bingo. Där fanns ett prisbord som man fick välja ur. Det kunde tex vara chokladkakor, muggar, mössor, osv som dom säkert tiggt ihop.

Frågesportresultatet la man i en låda med sitt namn på och den rättade dom senare. Resultatet för varje omgång gick att läsa i Bohusläningen nästkommande måndag eller tisdag. Det skulle man ju kunna förslagsvis kunna delge på Hedeinfo isåfall! Efter att alla promenader var genomförda så fastställdes resultatet och det räknades ihop vem som fått högst poäng och denne vann en julskinka, tror jag.

Man skulle kunna genomföra detta inte bara Hede utan vissa gånger också i Hedeviken och Långå som exempel/omväxling. Om det ska genomföras så är väl september- november lämpligt fast det beror ju på snön också.


-Ja det var ett tips på en familjevänlig aktivitet i alla fall som passar både unga och äldre och som kan generera lite inkomst till en eller ett par föreningar tex. Det var flera tusen deltagare i Uddevallas skogspromenader så det var riktigt populärt."


Han tipsar föreningar i Sonfjällsbygden att kanske göra en liknande aktivitet som ha beskriver i texten här ovan. Jag tycker att det låter mycket trevlig och ställer upp på studs med att sponsra med lite priser till den förening som är sugen att genomföra det hela!


Text: Daniel Larsson

Bild: Hedeinfo

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page