top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Författarkväll med Karin Härjegård

Skriven av Hedeinfo 2 april 2019

På torsdag den 4 april klockan 19 är det författarkväll på Hede bibliotek. Det är Karin Härjegård och Ulla Brännström Englsperger som berättar om sina senaste böcker: "Drottningen af Åre" och "Har man inte folk tar man finnar".En kväll om kvinnor och gränser, om Jämtland och Tornedalen vid 1800-talets slut. 

Karin är bördig från Hede och bor med sin familj i fjällvärlden, i byn Duved. Här trivs de så bra med de oändliga möjligheterna till utomhusliv alla årstider. Hon skriver böcker, sysslar med berättande och musik, och är på halvtid präst i Svenska kyrkan, Åre.

Här är baksidestexten på Drottningrn af Åre:

När fröken Kristina Hansson kommer till Åre i slutet av 1800-talet möts hon av en liten, karg bondby. Men fascinationen  för Åreskutan finns där och luftgästerna har börjat leta sig till trakterna. Kristina ser behovet av boende för alla som kommer och bestämmer sig för att öppna Åres allra första hotell. Nu följer en mödosam tid med ifrågasättanden, hon och kritik. Ska hon, en ung kvinna från Skåne, öppna ett hotell? Och tror hon verkligen att det kan vara lönsamt med ett hotell i Åre? Att hon dessutom lever med belgaren Sebast Lennoire utan att vara gift väcker stor förtret i byn. När hon i september 1895 bjuder in till en storslagen invigning av Hotell Åreskutan med gäster från när och fjärran, kan hon inte ana att kampen bara har börjat.

Comentarios


bottom of page