top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Fin uppslutning på träffen om "Lokal utvecklingsplan" I Sonfjällsbygden

I veckan som gått har det andra mötet genomförts för den lokala utvecklingsplan som ska arbetas fram och genomföras i Sonfjällsbygden. Detta arbete kommer även att ske på några fler olika orter i Härjedalen.

Projektet genomförs genom att Härjedalens kommun har beviljats stöd från Leader sjö skog och fjäll.


Första träffen som var i december, var välbesökt och mer som en informationsträff. Denna vecka startade arbetet med projektledaren Lisa Ahlstedt, som kommer vara den som leder oss genom processen.


Det hade samlats runt 25 personer denna gång och Lisa Ahlstedt och landsbygdsutvecklaren Linnea Rohlin från Härjedalens kommun berättade hur upplägget skulle gå till. Man beräknar att ungefär ytterligare 4 träffar kommer ske i Hede, vi kikade lite lätt på olika stödmöjligheter samt påbörjade den första aktiviteten där alla individuellt skulle skriva ner några punkter som kändes viktig för Sonfjällsbygdens framtid. Därefter, genom olika grupperingar av de närvarande, först 2 och 2, sedan 4 och 4, så minskades det hela ner till det deltagarna tillsammans tyckte var av högsta prioritering och vikt. Flera av punkterna avsåg vi hörde ihop med varandra och plötsligt fanns några konkreta projektideer!


Nästa möte beräknas hållas den 16 mars. Håll utkik efter annons här på Hedeinfo.


Mycket spännande!!

Comments


bottom of page