top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Fjällhälsan fixar företagshälsovård


En mycket glädjande nyhet lades i veckan ut på Härjedalens kommuns hemsida. Man berättade att de har ingått i ett samarbetsavtal med Fjällhälsan i Hede, om att de ska ta hand om företagshälsovården från 1 september 2020. Samarbetet gäller förrutom Härjedalens kommuns anställda även Härjegårdar och Vatten och miljöresurs.


"- Det här skapar en lösning som gagnar båda parter. Vi skapar en ny marknad för Fjällhälsan som bedrivs som en ren hälsocentral samtidigt som Härjedalens kommun får tillgång till god företagshälsovård. Det känns jättekul att vara med om att bygga något nytt med lokala resurser", säger Britt Paju, HR-chef i texten på herjedalen.se. Avtalet som tecknades gäller i två år och kan komma att förlängas.


Fjällhälsans drivs av föreningen Sjukvårdens utveckling i Hede Vemdalen, som 2006 öppnade hälsocentral i Hede efter stora neddragningar och ett otroligt stöd, stark vilja och kraften av att behålla det i vår bygd. Föreningen har starten sett till att överskottet alltid går tillbaka till vården.

Sedan starten ha flera filialer tillkommit i föreningens regi i olika delar av Härjedalen, nu senast i Lillhärdal i januari 2019. Nu utvecklar föreningen ytterligare med just företagshälsovård!

Fjällhälsan behöver ditt stöd så att de kan behålla och utveckla den patientnära vård som är särskilt värdefull för oss i glesbygd.  Ditt medlemskap ger dig en röst på föreningsstämman och möjligheten att vara med och påverka i frågor som ytterst rör dig och din familj vad gäller hälso- och sjukvård i glesbygd. Vi välkomnar ALLA som medlemmar, även om du inte bor här kan du vara medlem i föreningen och stötta oss!

Det kostar 100 kr för ditt medlemskap + 100 kr i en andel = totalt 200 kr. Andelen är obligatorisk första året, sedan kostar det 100 kr per år och det är valfritt om du vill köpa till fler andelar. Medlemskapet är personligt, det finns inget familjemedlemskap.  Betala in på bankgiro 5355-7112 eller via swish: 1230 206 854 och du: GLÖM INTE skriva ditt namn och din adress i informationsfältet!

Mer info: fjallhalsan.se

Text: Hedeinfo

Bild: HedeinfoKommentarer


bottom of page