top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Fortsätt kämpa trots tuffa tider!


Det fanns en tid, inte allt för länge sen, säg, 10-15 år sedan. Hede hade 2 fantastiskt fina hockeyplaner. Nere på idrottsplatsen var det Uno Svensson, dåvarande vaktmästare på Hede IK, som spolade isen, fixade med linjer så man visste exakt vart pucken skulle släppas när det var läge för tekning, och man kunde köra idioten mellan linjerna tills benen skrek av mjölksyra. Klockan 21.00 var det tack och godnatt för då släcktes lyset och man fick ofta gå runt på knäna för att hitta puckarna som man hade köpt på OK för 10:-. Dagen efter fick man släpa med sig skrillorna på skolan för det var rinkbandy som gällde på idrotten. Vaktmästare Alf hade såklart skottat och spolat isen så den var i toppskick tidigt på morgonen och så var det, så länge temperaturen var spolvänlig.

Det är nya tider nu....

Hockeyrinken som en gång fanns på Hede IK försvann i och med att Uno gick i pension samt att det var svårt för en liten föreningen att ha en året runt anställd vaktmästare som spolade is på vintern. Hede IK fick dock ”ärva” en gammal hockeyrink från Svegs IK då den inte uppfyllde kraven för att användas i seriespel. Fin gest av Sveg och det var många ideella personer i Hede som ställde upp för att få rinken till Hede. Hede IK hade såklart ingen direkt användning av sargen utan kontaktade skolan för att stämma av om den kunde stå på deras is. Så blev det, men dom ideella fick såklart plocka upp sargen lagomt till vintern och plocka ner sargen när isen försvunnit. Det funkade, i några år.. Det går rykten om att sargen tyvärr tagit för mycket stryk och inte går att använda något mer. Det var nog den sista sargen som satts upp i Hede, och nu lyser det 1 och en halv lampa av 6 på skolans hockeyplan, snart släcks den också....

Tack Hede IK för att vi har fantastiskt fina fotbollsplaner, och tack Hede SK för fantastiskt fina skidspår, och tack Hede Skoterklubb för underbara skoterleder, och tack Korpen för allt de ni gör och tack till resten av föreningarna för det ni gör. Jag hoppas att ni fortsätter kämpa trots tuffa tider!


Text & bild: Niklas Persson

1 komentaras


Rosita Persson
Rosita Persson
2020-01-10

Bra skrivet Niklas!

Patinka
bottom of page