top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Glenn arrenderar serveringen "Bertas" på Nysäterns Fjällgård!


Idag öppnas Nysäterns Fjällgård upp igen, och ni kommer att mötas av nya ansikten i serveringen "Bertas" som ligger vid Sonfjällets fot.

Under hösten blev nämligen Glenn Welamsson erbjuden att arrendera sjlälva caféet på Nysäterns Fjällgård. Marika & Pecka kommer såklart att finnas kvar på Nysäterns Fjällgård med bageri, stuguthyrning och alla annan verksamhet som de driver som vanligt. Det är enbart caféet "Bertas", som Glenn kommer att arrendera.

-Jag var inte sen med att hoppa detta och ser oerhört mycket fram mot detta, berättar Glenn och fortsätter:

-Våra planer är att driva våffelstugan i samma anda som Marika och Pecka har gjort. Vi kommer att utöka verksamheten lite längre fram i vinter med både mer mat och god dryck till.


Serveringen kommer att vara öppen onsdagar till söndagar kl 11-16.

I dessa coronatider är det endast 4 personer per sällskap, som gäller och som man kommer att följa. Och det finns även bord att sitta vid utomhus för att fika, om man inte vill vistas inomhus.

Glenn Welamsson är 37 år och kommer från Grängesberg, Dalarna. Han flyttade upp hit i somras och har jobbat i Funäsdalen på en byggfirma.Tidigare har han drivit bensinstation och verkstad. Sedan 2014 har de kört slagauktioner och varit runt och hållit gårdsauktioner. Något som de hoppas kunna fortsätta med bara pandemin ger sig.


-Håll ut, håll avstånd och varmt välkomna upp till "Bertas" & Nysäterns Fjällgård! hälsar Glenn.


Text: Hedeinfo

Bild: Glenn/nysäterns fjällgård

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page