top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Gränsen öppnar!



Den 16 mars stängdes gränsen mellan Sverige och Norge för att minska spridningen av Covid-19. Vilket blev mycket kännbart för många av dem som driver olika butiker, restaruanger, boende och andra företag i Härjedalen. Norskar som kommer och handlar i Sverige har sedan länge varit en bra kundgrupp som stärker upp försäljingen av varor och tjänster så att till exempel butiker kan hålla öppet! Men nu är det alltså dags igen. Nära på ett halvt år efter!

Natten mot lördagen öppnas alltså gränsen för Jämtlands län tillsammans med 5 andra regioner: Värmland, Örebro, Gotland, Västernorrland, och Västerbotten. För många företagare, något som verkligen är värt att fira. Men det är nog inte bara företagen som firar.


Jag pratade med en företagare, som välkomnade beskedet! Men vidhöll att det var bra att man hade stängt gränsen och det var till och med tur att man hade hållt den stängd så pass länge. Sommaren har nämnligen varit helt unik tack vare alla svenskar som valt att hemester i Härjedalsfjällen, så hade man just denna företagare inte kunnat möta efterfrågan om även norskarna hade kommit. Men nu ser han fram emot att ta emot dem igen!


Vi har ju några Härjedalingar och Hedebor som bor på den andra sidan som säkert har längtat efter att få träffa sina nära och kära, och vise versa. (Och njuta av svensk choklad! )

Välkommen hit! Välkommen hem!


Text & bild: Hedeinfo

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page