top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Grattis Korpen Hede till Folkhälsopriset 2023!

Text från Herjedalen.se:

Korpen i Hede får 2023 års folkhälsopris på 10 000 kronor. Det beslutade trygghets- och folkhälsorådet 12 oktober 2023.


Trygghets- och folkhälsorådets motiveringen för att ge folkhälsopriset till Korpen i Hede lyder:

Korpen i Hede bidrar till god hälsa för invånarna i byn. De suveräna ledarna entusiasmerar och ser till att alla inkluderas. Det finns stor variation av pass: för barn, seniorer och allt däremellan. Nyanlända välkomnas och tas om hand på bästa sätt. Att Hede har ett sådant ställe att träna och umgås på är fantastiskt och Korpen betyder mycket för byn och gemenskapen. Som nyinflyttad har du en naturlig plattform att komma in i byn och få relationer och känna tillhörighet. Korpen förenar, främjar, inkluderar och ökar livskvaliteten och välbefinnande hos befolkningen i Hede.


Om folkhälsopriset

Folkhälsopriset är nyinstiftat och delas ut första gången 2023. Priset delas ut till personer, företag, föreningar eller organisationer som bidrar till en bättre hälsa för befolkningen i Härjedalens kommun.


Kriterier för att få folkhälsopriset kan vara att öka den fysiska aktiviteten, skapa sociala mötesplatser eller ökad kunskap om kost och sunda levnadsvanor. Mötesplatserna ska vara drogfria, tillgängliga, aktiviteterna kravlösa och prestationslösa och deltagandet det viktiga. Aktiviteter för barn och ungdomar samt aktiviteter som är generationsöverskridande och integrerande prioriteras för att fånga upp utsatta grupper.


Folkhälsopriset är på 10 000 kronor och kan inte sökas, pristagare ska nomineras. Pristagare utses av trygghets- och folkhälsorådet och priset delas ut på årets sista kommun­fullmäktige­sammanträde.


Varmt grattis och otroligt bra jobbat hela gänget!

Vi är så glada för att ni finns o det ni brinner för!

Ni gör Sonfjällsbygden lite rikare!//Olivia

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page