top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Grattis till Medaljen i tunnbrödstävling


P4 Jämtland utlyste i början av december en tävling i Jämtlands län där en jury skulle utse en mästare i att baka mjukt tunnbröd. De tävlande skulle lämna in en tunnbrödskaka tillsammans med en presentation av brödet och kontaktuppgifter till radiohuset i Östersund. Detta skulle ske före den 10 december. Det var en tävling som föll Marika Kaspergård i smaken, som vanligtvis bakar sitt tunnbröd vid Nysäterns Fjällgård vid foten av Sonfjället.


Till tävlingen lämnades 89 tunnbrödskakor in som en juryn sedan skulle bedöma. Juryn bestod av Anneli Lanner, Ylwa Forsanker och Fredrik Ekholm. Marikas lyckades kamma hem en tredje plats, och satte Sonfjällsbygden på tunnbrödskartan! Vilken utmärkelse! Stort grattis!


På prispallen kom följande:

1. Linnéa Danielsson, Erik Erlandsson och Anna Erlandsson - som bakade tillsammans i Bredkälen 2: Mica Kristoffersson, Singsjöböle 3: Marika Kaspergård, Nysätern Hede 4: Gunnel Hennebo, Börtnan


Marika köpte för snart ett år sedan Nysäterns fjällgård tillsammans med sin familj och bedriver nu sin verksamhet där, som innefattar bland annat Café med smarriga våfflor och tunnbrödsbak. Så ta chansen och besök dem!


Foto: Marika Kaspergård


1 則留言


Rosita Persson
Rosita Persson
2020年1月03日

Grattis Marika!

按讚
bottom of page