top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Grattis till positivt besked till förstudie!


Grattis till Hede hembygdsförening som under förra veckan fick ett positivt besked från Leader Sjö skog och fjäll, att ansökan för en förstudie har beviljats ca 79.000:-. Tanken med att göra en förstudie är för att undersöka möjligheten att bygga en stor samlingslokal som även skall inrymma ett arkivdel.


Här kommer motivering som Leader lämnade i samband med att bevilja ansökan:

" Detta initiativ syftar till att på ett nytänkande sätt samla alla aktörer i närområdet i samtalet om hur man kan organisera ett arkiv på ett praktiskt och kostnadseffektivt sätt. Arkivet är i förlängningen tänkt att fungera som en mötesplats för dessa aktörer inom kulturhistoria, där kunskap delas och historiskt material bevaras för framtida användningsområden."


Barbro Nässelkvist, ordförande i Hede hembygdsförening säger:

Jag vill tillägga att vikten av ett stort antal medlemmar i vår förening, givetvis kan påverka möjligheten positivt så att vi i ett senare skede beviljas medel till denna byggnation!


Så, till ALLA er som bor eller har bott i Hede gamla socken, har sportstugor här, till er som semestrar här, till er vars anförvanter kommer härifrån och till er, som sist men inte minst, vill vara med och bidra till hembygdsgårdens och Hedes framtid; bli medlem NU!


SWISHA till 123 105 21 58, eller bankgiro 476- 2670. Märk inbetalningen " medlemskap".

200:-/ år för en familj, (två eller fler) och 150:- / år för enskild.


Jag lovar, ni får mycket för pengarna! hälsar Barbro.


Text: Hedeinfo samt Hede hembygdsförening

Bild: Hedeinfo

Comments


bottom of page