top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Gymnasieeleverna berättar


-Jag tycker det funkar jättebra hittills. Vi har kunnat haft alla ämnen förutom praktiska såsom idrott och individuellt väl men jag antar att vi kommer få kompensera för det senare. Kontakten är bra och lärarna har ser till det är tydligt med vad vi ska kunna till nästa lektion, berättar Agnes Ohlsén, Långå som går andra året på Naturvetenskapliga programmet i Sveg.


Elsa-Stina Hedström går andra året på gymnasiet i Härnösand, Naturvetenskap med inriktning mot biomedicin och hon berättar såhär:

-För mig går det bra. Jag har alla mina lektioner via Skype för företag, Microsoft teams eller Discord. Discord funkar givetvis bäst men det är bara matten och fysiken vi använder där, och de andra ämnena har vi via teams eller Skype för företag, och det sistnämnda som funkar sämst. Det har krånglat en hel del men tror det kanske blir bättre med tiden. Mina ämnen är främst teoretiska och behöver inte därför inte närvara på en skola, trots att vi har labbdagar där hela dagen är praktisk. Vissa laborationer blir uppskjutna tills vi kommer tillbaka, bland annat kemi och de mikrobiologiska ämnena (farmakologin, bioteknik, mikrobiologi), men fysiken har vi hittills kunnat labba på hemma via saker man har i sitt hus. Lärarna är otroligt snälla och hjälpsamma om vi fastnar på uppgifter, så kan vi när som helst skriva eller ringa om hjälp, även utanför skoltid. Vi ska under kommande veckorna även börja ha kontroller i mindre grupper från mentorerna som checkar av att allt är bra med oss, och att vi mår bra och hur det går med studierna.


Lina Bergström som går andra året på fordon och transportprogrammet med inriktning mot transport går ett mer praktiskt gymnasium i Sveg och hon berättar:

-Det funkar ju bra med teorin och uppgifterna vi får att göra. Samt att vi får göra vår idrottsdagbok så vi rör på oss också. Det tråkiga för oss är ju att vi går miste om mycket praktiskt. Men det är ju som det är och då får man göra det bästa av situationen. Jag tycker absolut det går bra, nu har vi bara haft två dagar på distans men det känns som både klassen och lärarna börjar komma in i det. Uppkopplingen är bra och det kan va nå strul med någons dator då och då men det löser sig oftast ganska snabbt och en del är mer teknisk än andra så vi hjälpa åt om det är något problem.


Det verkar som att både lärare och elever har tack vare dagens teknik och en skopa flexibilitet har löst det hela med distansundervisning på bästa vis och att alla bjuder till lite extra och försöker lösa det hela efter hand. Fantastiskt jobbat alla elever och lärare!


Text: Hedeinfo tillsammans med Agnes, Elsa-Stina och Lina.

Bild: Hedeinfo Wix

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page