top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Härjedalingar - här och nu!


På Härjedalens Fjällmuseum pågår en fantastisk fotoutställning. För er som inte varit dit och tagit del av den är det hög tid nu. Den pågår bara fram till 30 april.


Utställningens bilder fotades av konstnären och fotografen Sara Lindquist tog med sin ateljé och gjorde stopp på fyra olika platser i Härjedalen. 130 personer strömmade till och ville delta i detta. Många av dessa från Sonfjällsbygden! Därav känner ni igen många ansikten när ni besöker utställningen. I samband med fotograferingen intervjuades de av kulturanalytikern Elfrida Bergman.Fjällmuseets öppettider:

6 april - 29 april

Mån - fre : 10.00 - 17.00 Lör: 10.00-14.00 Sön: STÄNGT

30 april, Valborgsmässoafton

10.00 - 14.00Text från hemsidan:

”Du är en del av Härjedalens nutid och historia, det tycker vi ska synas! Kom i kläder som får dig att känna dig bekväm med dig själv - som du känner dig fin i.”

Under december månad 2015 uppmanade Fjällmuseet med dessa ord allmänheten att låta ta sitt porträtt. Museet ville göra ett nedslag i historien, i en tid när allt färre människor går till fotografen, och man alltmer sällan markerar viktiga tillfällen i livet med just ett professionellt porträtt. Mobilkamerornas digitala bilder har oklar beständighet. I arkiven riskerar att uppstå ett tomrum. Konstnären och fotografen Sara Lindquist slog upp sin ambulerande ateljé på fyra olika platser i Härjedalen. 130 personer strömmade till. I samband med fotograferingen intervjuades de av kulturanalytikern Elfrida Bergman. Materialet kommer att bevaras för framtiden, i både fysisk och digital form. Bilderna visas nu för första gången. Om fotografen: Sara Lindquist (f. 1980) bor och arbetar idag i Göteborg, och var tidigare verksam i Umeå under flera år. Lindquists konst är fotobaserad och undersöker normer i samhället, makt och strukturer – och hur vi påverkas av dem och vilka strategier vi använder för att förhålla oss till dem. Information om utställningen: Information om utställningen Ingår i ordinarie entréavgift.


Text och bild från Fjallmuseet.se

Comentarios


bottom of page