top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Härlig utflyktsdag för åk 1-6 till Messlingen


Det var två stora bussar som rullade iväg från Sonfjällsskolan i Hede i onsdags med elever från årskurs 1 - 6 för att göra en utflykt till Messlingen. De stannade vid Ruvallens parkering och här delades klasserna upp så att 1-3:an gick tillsammans och 4-:an. Vädret var fantastiskt med härlig höstsol, en gnutta vind för att hålla mygg och knott borta och inte en droppe regn på hela dagen!


Intervjuade två av mina söner som går i 5an och 6an som var med på utflykten:

"Vi i 4-6:an tog stigen som gick mot Fiskehålsgraven direkt. När vi kom fram fick vi allihopa läsa på skyltarna. men efteråt läste en av lärarna högt och vi pratade om vad vi lärt oss. Sen tittade vi om vi kunde se några dvärgrödingar. Det gjorde vi! De är ganska häftigt att dom har funnits där sen istiden. Ja, själva rasen alltså. Fiskarna blir väl inte så gammal. Man får inte fiska där, för dom är fridlysta, och dom är pyttesmå för att vara rödingar. Mindre än 13 cm lång. Sen gick vi upp bredvid Fiskehålsgraven, som är en canyon. När vi kommit upp fick vi ta fram våra sittunderlag och matsäckar ur ryggsäckarna. Vi hade med oss pastasallad med kyckling och varm choklad. Efter maten så gick vi vidare där uppe mot Evagraven. Vi fick veta att det finns två olika sägnen om varför den heter Evagraven. Uppe på fjället kunde vi se bort till Kappruet där vi brukar åka snowboard och slalom. Vi såg till och med Sonfjället! På vår vandring hann vi se flera växter och stensorter. Vi såg massor av dvärgbjörkar till exempel.

-Och en rosa blomma som jag inte kommer ihåg vad den hette. Vi fikade lite längs mer sen innan vi började gå ner mot parkeringen där bussen hade lämnat av oss."

Lotta Engström, lärare för åk 1-3 berättar.

"Vi började dagen med att åka med bussar till Messlingen. Målet med dagen vara att vandra till hällmålningarna, vid Ruändan. Vi letade rätt på de olika målade figurerna och pratade tillsammans om vad de föreställde och fantiserade om vad de kan ha berättat!

Med ett väder som var det bästa tänkbara för en skoldag utomhus och med mat i våra magar gick vi sedan vidare, Vi var ju ändå nästan uppe på fjället så vi passade på att även gå till Evagraven och vidare ner tillbaka till Ruvallen. Där väntade bussen och årskurs 4-6 på oss. Vi har många fina erfarenheter och samtal framför oss om bla forntiden och vår hembygd."


Text: Hedeinfo & Lotta Engström

Bild: Kristin Fahlen och Lotta Engström

Comments


bottom of page