top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Håll koll vad som händer!


Under sommaren har det vi flera tillfällen varit förstörelse, klotter och annat tok på olika ställen i Sonfjällsbygden. Skolgården, hembygdsgården men även vid till exempel motorstadion vid Halvfari. Det här är verkligen inte något som är acceptabelt och nu gör vi en gemensam satsning att hålla koll på vilka som vistas på dessa olika ställen kvälls-och- nattetid!


Hör lite med era ungdomar och barn som är ute om kvällarna, om dom har sett nått konstigt. Kanske rent av via snapchat eller liknande. De behöver ju inte vara en ungdom från vår by, utan de kan ju vara antingen från grannbyarna, eller kanske en som varit här under sommarlovet och hälsat på. Det är strunt desamma. Det har i alla fall blivit tokigt. Vi vet ju alla, att ingen vill skvallra på nån annan. Men det går ju faktiskt att vara anonym med.

De familjer som har epor eller moppar, kika lite extra på däcken. Nöts de otroligt mycket, så kanske man borde fundera på varför de gör det och koppla ihop det hela.


En sak är ju säker. Alla har Vi varit ung. Ingen av oss är helt felfri. Ibland blir det tokigt helt enkelt. Ibland kanske av misstag eller för att man inte törs säga nej. Men då är de vår uppgift som vuxna i Sonfjällsbygden att lyssna och hjälpa till så de kan bli rätt för våra ungdomar. Så inte nästa grej som händer blir värre och värre.

Kontakta isåfall antingen skolan, hembygdsgården, motorklubben direkt och så går det säkert att ordna till en lösning på det hela. Hjälp de unga att göra rätt, visa att det går att säga förlåt och laga de som gått på tok. Bättre att kunna stå för saken helt enkelt. De är faktiskt modigt!


Jag hoppas även att de som vistas ute på byn kvälls och nattetid, kanske ungdomar eller rent av de vuxna som är ute och åker av annan orsak, har mod att stanna till om de märker att de händer nått tok och snacka med dem om saken. Visa att det inte är okej. Det är vårt ansvar på nått vis.


Nu hjälps vi åt.


Text och bild: HedeinfoComments


bottom of page