top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Hans Mårtensson


Skriven av Hans Måretnsson 11 december 2017


Man kan väl säga att jag "flyttade" från Hede i 2002 pga. arbetssituationen. Norge hade mer tillbud i flygbranschen och lönerna är generellt högre. Jag jobbade då som flygtekniker för SAS Commuter, där mötte jag också min dåvarande sambo Tove som även hon var anställd i SAS. Vi flyttade till Svalbard och Longyearbyen 11 december i 2007 när jag fick jobb som hangarförman i Lufttransport. Med i flyttlasset var också Toves 2 minsta barn, Kristian 14 år och Ronja 12 år.

Lufttransport opererar med dagliga flyg från Longyearbyen till Sveagruvan och till forskarbyn Ny-Ålesund samt sässongsvis till Station Nord på Grönland. Vi flyger både passagerare och frakt. Vi hade även Kustvakt flygningar i Barentshavet, nästan till Nordpolen i norr, Grönland i väst, Ryska gränsen i öst och ända ned till Bodø i söder fram till 2015.

På fritiden blir det ju en hel del skoteråkning förstås. Svalbard är ett eldorado för det ändamålet, en vanlig eftermiddagstur kan bli på ca 15 mil. Vi har i stort sett hela Svalbard att åka på men längre turer kräver god planläggning. då enda bensinstationen ligger i Longyearbyen. Bensinen kostar nu 9 kronor litern. Vi jagar också säl, ren och ripa samt fångar polarräv. isbjörn är heller inte ovanligt att man ser. Det var väl i korta drag lite om mej. N`Hans på Norstrånda

Comments


bottom of page