top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Hede hembygdsförenings ordförande har ordet:


I en styrelse behövs alla invalda, inte bara ordföranden, utan ALLA. Vi har olika förutsättningar att arbeta ideellt och vi pensionärer har helt naturligt mer tid än de som fortfarande är yrkesverksamma. I vår styrelse bidrar var och en efter bästa förmåga till föreningens gagn och nytta. Vi har oftast, men inte alltid samma åsikter, vilket är bra. Det driver utvecklingen framåt. MEN när vi väl har bestämt oss för att utföra något då gör vi det som en enad enhet! Det ger styrka! Så har vi det i "min" styrelse!

En styrelse utan föreningsmedlemmar vad ska den jobba med och för vem? Sån tur att vi har er! Alla ni medlemmar är vårt kvitto på att vi uträttar något bra, något som ni också tycker behövs och är till nytta. Så tack för det!

Och alla ni som ställer upp helt ideellt med era händer när vi ber om hjälp med något, vare sig det gäller resning av tält, murar-/ snickar- eller grävningsarbeten, ni som sitter i inträdet då vi har dans, ni som ställer upp och grillar, ni som jobbar i baren under dansen, ni som hjälper oss med tunnbrödsbak, gumkokning, och flötgrötskokning, ni som väver och ser till att vi har fina vinster i vår tombola, ni som kokar ärtsoppa till forbönderna, ni som bidrar med berättelser i bygdeböckerna, ni som hjälper oss att fotografera och registrera alla föremål som skänkts till föreningen, ni musiker som kommer och spelar, ni som bidrar med gåvor i form av pengar och / eller föremål,ni som kommer med idéer och berättelser, ni som ställer upp på byvandringar och fäbodturer, ni som är med på olika arrangemang som vi vanligtvis anordnar , till valberedningen, revisorer och sist men inte minst Peter och Kent som håller ordning och fixar och donar med det mesta på hembygdsgården till er ALLA säger vi :

STORT TACK!!

Föreningen vore ingenting utan er allihop.


Vi kan nu skryta med att vi under detta år ökat antal medlemmar med 144 st! Hede hembygdsförening kan nu stoltsera med att vi idag har 566 medlemmar!

Nästa år hjälps vi åt att ragga fler medlemmar, för snart kan vi vara största hembygdsföreningen i länet! Det ni!


En riktigt god jul och ett gott nytt år önskar jag er allihop!

Barbro


Text & bild: Hede hembygdsförening

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page