top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Hedekören sista framträdande ikväll


Hedekören kommer tillsammans med Vemdalskören att framträda ikväll, söndag i Vemdalens Kyrka vid en Härjedalsmässa. Det är Bengt Isaksson som har gjort musiken och Ragnwei Axelli texterna. Mässan hålls av prästen Josefin Forsberg. Detta är det sista planerade framträdandet för körerna, vad vi vet idag.

Efter nyår, vid första övningstillfället fick nämligen Hedekörens medlemmar information av körledaren och nuvarande kantorn Claudia Nagorsnik att Hedekören och Vemdalskören inte skulle fortsätta . Det skulle istället bildas en ny kör. I den nya kören skulle sedan kyrkan få styra mer än vad man gjort tidigare, eftersom man både bekostar lokalerna och lönekostnaderna för körledare samt kantor.

Körmedlemmarna förstod inte det hela, för samarbetet tidigare har fungerat jättebra. Framträdandena har skett enligt överenskommelser och även valet av musik har skett genom dialog med kyrkan, så beslutet förbryllar körmedlemmarna. Det hela kom som en stor överraskning. - Man känner sig snopen, säger Olle Hermansson. Det är väl främst tillvägagångssättet, vi har ju inte haft en dialog alls. Det kom helt utan förvarning.

Kören är en viktig punkt för många, som funnits under många år och engagerar kvinnor och män i olika åldrar och har gjort det över tid.

Text: Hedeinfo

Bild: Hedeinfo, fotad vid ett tidigare tillfälle där delar av Hedekören finns med.


Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page