top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Hedes nya fräscha spelhörna


I måndags kikade jag in på Hedes nya fräscha spelhörna nere på Preem/Mekonomen som Hans Persson äger. När jag klev in genom dörren stack Hans precis upp huvudet bakom den nya kassadisken, som vanligt med ett stort välkomnande leende. Han hade just fixat det sista med några kablar för att allt skulle funka optimalt i den nya spelhörnan som nu har invigts. Kicki Persson och Lisa Ryder servade kunderna med korv, lotter och bildelar i en ljuvlig blandning. Vid fönstret som vetter ut mot riksväg 84, finns numera ett bord och här kan man sitta ner och skrapa sin lott, skriva sin lottorad eller käka en korv. Medans jag var i butiken i måndags hann flera olika sällskap sätta sig där.


Gänget i butiken berättar att de var en av de första i Sverige att få just den här nya varianten av skylt som sitter vid kassan och gör reklam för triss och lotto bland annat.

-Den var så ny så att killen som kom för att installerad den, inte ens hade sett hur den såg ut och satte den åt fel håll, skrattar Hans och gänget. De är överens om att det känns roligt att Hede får vara först nån gång! Butiken i sig känns mycket större och luftigare efter ombyggnationen. Det här gör de för att möta behovet som Hedebygdens invånare, besökare, stugägare och turister har, bland annat med att ta in Svenska Spel. En av de gamla mek-hallarna har nu förvandlats till en Mekonomen-butiksdel. Kedjan tycker att det är toppen att Hans satsar och till butiksdelen har kedjan nu skickat det senaste hyllsystemet som Mekonomen har. Här finns det gott om utrymme för torkarblad, oljor, lampor och annat som man kan behöva till sitt fordon.


Hans berättar att Svenska Spel ser mycket positivt på satsningen med ombyggnationen av butiken och tycker att det är fantastiskt när företagare väljer att satsa! Hans har för avsikt att även ta in ATG, men det verkar svårare. Minst ett halvår måste han vänta innan ATG kan börja se över om de är villiga att satsa i Hede igen. Flera Hedebor har hört av sig via mail och brev till ATG, för att visa att behovet finns i området.


Hans tar sig tid att visa runt, berätta och förklara för mig hur planerna ser ut i framtiden. Det finns nämligen fler spännande idéer som inte ligger allt för långt borta i tiden, om allt går i lås, vilket vi hoppas!


Text o bilder: Hedeinfo

Comments


bottom of page