top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Hur kändes det efter gårdagen?


Igår, 9 februari lättades restriktionerna upp i Sverige. För många en glädjens dag, för andra inte. Många aspekter spelar in såklart, bland annat var man arbetar, lever och bor.


Hur var första dagen för Dig?

Dela gärna med dig av ett par rader här, till Hedeinfo om du vill


Jag själv tänker att även om restriktionerna släpps och det mesta återgår till något slags "normalare" läge så har vi alla ett ansvar som person och som medmänniska:

Jag hoppas att de flesta gjort som jag och tagit chansen att vaccinerat sig, med hittills rekommenderade 3 doser.

Jag önskar att alla som känner sig en gnutta hängig stannar hemma även i fortsättningen. Vi ska inte vara på jobbet, skolan och fritidsaktiviteterna just då. Det finns ju andra smittor som magsjuka och vanlig förkylning som vi varit lite förskonade för under denna tid, vilket är positivt.

Vi forsätter att hålla god hygien och tvätta händerna oftare och noggrannare.

Vi behöver inte börja trängas igen, vare sig det är på mataffären, liftkön, baren, bussen eller runt fikabordet på jobbet.


Vi har väntat så länge nu, så jag förstår att vi har alla ett stort behov av att återgå till vårt "normala" liv.

Men man kan ju också fråga sig:

vad är normalt 2022?

Inte nödvändigtvis detsamma som före pandemin. Något som jag själv saknat men som jag undrar någonsin kommer bli "normalt" igen är att "ta i hand". Många har kört "näven" eller en armbåge. Jag valde nog att bocka/nicka/niga och en "ta i hand i luften". Vi får se hur det blir i fortsättningen.


Vaccinationerna är avgörande för den fortsatta hanteringen av pandemin i alla fall och Fjällhälsan i Hede kommer att erbjuda drop-in vaccination & nästa tillfälle är redan idag:


Text från Folkhälsomyndigheten;

"Den höga vaccinationstäckningen i kombination med att omikronvarianten ger färre fall av allvarlig sjukdom jämfört med andra varianter har minskat belastningen på samhället. Även om pandemin inte är över är det därför möjligt att avveckla de flesta åtgärder mot covid-19 onsdagen den 9 februari. Folkhälsomyndigheten hemställer till regeringen om att covid-19 ska upphöra att vara en allmän- och samhällsfarlig sjukdom." Så inleder Folkhälsomyndigheten sin text som finns att läsa här i sin helhet:Text: hedeinfo o fhm-sida

Comments


bottom of page