top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Hurra! 365 bad på ett år!


Gunilla Åström har badat varje dag under ett helt år! Det tycker jag är helt fantastiskt!


Hur kom du på idén?

- Jag kände att det " gjorde mig gott" med regelbundna kalla bad, det var så jag kom på själva idén, men även för att jag tycker om utmaningar.


Gunilla ville ha en mål att jobba mot, så hon tänkte att hon skulle testa att bada under ett helt år, det vill säga 365 dagar på rad!


-När det regnat, blåst, varit mycket kallt och jag just kört hem från jobb från Sveg har det ibland kännts lite motigt men då har Bertil talat om att "maten är klar när du har badat".... Jag har aldrig ångrat ett bad!


Under de gångna året har Gunilla vid tre tillgällen ersatt bad - dvs att ligga minst "tio lugna andetag" i vatten, mot att ligga nedbäddad i snö. En gång för att "testa" snö som är kallare än vattnet (svider gött i skinnet), en gång vid -25 när ingen kunde följa med och en gång mitt i Sveg (-23) när hon inte visste hur hon skulle lyckas få till ett bad i vak.....


Gunilla upplever att under de gångna året har hon fått till en rutin som gjort att sömnen har förbättrats och dessutom hon har varit frisk hela året!

Sedan har det varit kul att hitta nya/ roliga/spektakulära badmöjligheter att utföra, berättar Gunilla.


Dagen till ära uppmärksammades Gunilla med en blomma, av en annan kvinna som brukar hänga med och bada.


Stort grattis på "ett-årsdagen" hälsar vi alla henne med!


Text: Hedeinfo

bild: Gunilla Åström

Comments


bottom of page